Vaculik har gett klartecken

I tisdags tvingades Martin Vaculik lämna återbud, men nu har slovaken lämnat klartecken för Västervik Speedways två kommande matcher i elitserien.

Martin Vaculik är redo efter att tvingats lämna återbund förra tisdagen.

Martin Vaculik är redo efter att tvingats lämna återbund förra tisdagen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-08-19 17:00

På grund av problem med en nerv så tvingades Martin Vaculik lämna återbud när Västervik skulle ha tagit emot Masarna i tisdags, men nu blev matchen inställd på grund av regn.

Därmed finns Martin tillgänglig på måndagskvällen när den inställda matchen ska köras i stället och även på tisdag när Indianerna väntar på bortaplan i den sista omgången.

– Han var tvungen att åka hem till Bratislava för att få skadan undersökt och det var därför han lämnade återbud, men nu får han behandling och han är redo att köra, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Det är skönt att kunna åka med fullt lag. Det är riskabelt att köra riders replacement om man får en förare som måste utgå tidigt.

LÄS MER: Västerviksstjärnan låg bakom VM-guldet

Västervik är på jakt efter alla tre poängen i hemmamötet mot Masarna i kampen att nå en slutspelsplats. Mötet upp i Avesta slutade med förlust med 42–48.

– Vi har avgörandet i egna händer. Det är viktigt att vi får några bra tävlingar inför ett eventuellt slutspel, menar Morgan.

Väderprognosen talar om regn fram till tidig eftermiddag på måndag, men sedan ska det bli uppehåll och solsken.

– Vi har förberett banan så gott vi kan. Vi brukar vattna ner den, men det har vi gjort den här gången. Vi har packat banan och sedan får vi hoppas att regnet slutar i tid så vi kan genomföra matchen, konstaterar Morgan Andersson.

Västervik kommer till start med samma sju förare mot Indianerna som Masarna, men Morgan kommer att kasta om lite grand bland startnumren.

Laguppställningarna

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Bartosz Smektala, 3) Martin Vaculik, 4) Peter Kildemand, 5) Peter Ljung, 6) Mikkel Bech Jensen, 7) Anton Karlsson.

Masarna: 1) Kim Nilsson, 2) Artur Czaja, 3) Antonio Lindbäck, 4) Joel Andersson, 5) Linus Sundström 6) Emil Millberg, 7) Jesper Persson.

Vädret: Halvklart, 18 grader. Källa: SMHI.

VT liverapporterar från matchen med start måndag kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!