Vändningen: Så gick det i heta speedwaymötet

Storseger mot Piraterna senast. Och jo, Dackarna fortsätter på vinnarspåret. Men nu blev det betydligt tuffare - fram till strax innan paus. Sedan växlade hemmalaget upp och vann med 48-42.

Jacob Thorssell vann det nionde heatet med nöd och näppe.

Jacob Thorssell vann det nionde heatet med nöd och näppe.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-08-18 20:41

Det är tätt på för Dackarna – och övriga lag också för den delen i Bauhausligan. Två matcher premiärveckan och samma höga tempo nu. I afton var Indianerna från Kumla på besök. Dackarna var favoriter på förhand och motsvarade också favoritskapet – till slut. 

Flera av de lätträknade åskådarna på Skrotfrag Arena höjde nog på ögonbrynen både en och två gånger inledningsvis. Faktum är att gästerna vann de fyra första heaten och skaffade sig en tiopoängs-ledning (17–7). Då toppade Dackarna och plockade in Frederik Jakobsen och fick effekt direkt. Danskparet Jakobsen/Hans Andersen tog det första av två femettor i matchen och gav hemmalaget energi och hopp. 

När de kamperade ihop igen, i heat åtta, var det dags för ärevarv med dackeflagga i näven igen. Plötsligt hade Indianernas ledning krympt till bara två pinnar. I det tionde racet för aftonen denna härliga sensommarkväll, var vändningen fullbordad. När sedan Joel Kling flög fram från start i det efterföljande heatet och tog sina första poäng och fixade en femetta, ja...då kändes det avgjort. Inte minst sedan formtoppade Jacob Thorssell för andra gången i rad, höll snabbe Max Fricke bakom sig. 

Men...Indianerna hittade ny kraft och skapade nerv igen då tog en femetta i det första nomineringsheatet. Inför de två sista heaten skiljde det bara två poäng. Då slog Hans Andersen och Jacob Thorssell till och avgjorde matchen. 

Poängen Dackarna: Frederik Jakobsen 13, Hans Andersen 11, Jacob Thorssell 11, Oliver Berntzon 9, Joel Kling 4.

Indianerna: Max Fricke 10, Pontus Aspgren 10, Jonas Jeppesen 8, Joel Andersson 5, Jonathan Grahn 5, Ludvig Lindgren 4

Hans Andersen firar en dubbelseger med Frederik Jakobsen.
Hans Andersen firar en dubbelseger med Frederik Jakobsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!