Var bäst i finalen: "Vill stanna i Dackarna"

Han var lika besviken som alla andra i Dackarna efter finalförlusten. Ändå hade Frederik Jakobsen redan klart för sig att han vill köra i Målilla nästa säsong också.

Frederik Jakobsen körde bra och var bästa Dackeförare i finalserien. Men dansken var ändå väldigt nedstämd.

Frederik Jakobsen körde bra och var bästa Dackeförare i finalserien. Men dansken var ändå väldigt nedstämd.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Speedway2019-09-26 06:00

Dackarna var favoriter till SM-guldet. Men när starttejpen väl åkte upp och däcken började rulla var Smederna klart snabbast. De tog taget om matchen från heat 1 i Eskilstuna och vann med 18 poäng. 

Då var reserven Frederik Jakobsen Dackarnas enda glädjeämne med sina 9+1 poäng. 

Returen hemma i Målilla såg ungefär likadan ut. Smederna var snabbare, men Frederik Jakobsen var ett av få undantag med 7+1 poäng. 

Inte hjälpte det. Dansken var lika besviken ändå efter matchen. 

 – Det är för dåligt. Vi har två dagar där inte alla förare presterar, och då är det omöjligt att vinna. Det känns jättetufft, säger Jakobsen. 

 – Vi är i för dålig form helt enkelt. Alla förare måste prestera för att vi ska kunna vinna. Det gör vi inte. Smederna är väldigt bra också. Vi ville ge det en chans i returmatchen att ta ikapp underläget, men när vi förlorade de första tre heaten kändes det kört. Då tappade vi hoppet lite känns det som. Vi kämpade ändå på, men det gick inte helt enkelt.

Frederik Jakobsen trivs väldigt bra i Dackarna, trots finalförlusten, och är sugen på en ny säsong med klubben. 

 – Jag är sugen på att stanna i Målilla nästa säsong också. Man vet aldrig vad som händer, men planen är i alla fall att vara kvar, säger dansken som redan nu siktar på att ta revansch med Dackarna nästa säsong. 

 – Ja, jag hoppas på att vi kan ta guldet nästa år istället. Vi är revanschsugna efter detta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!