Fredrik Lindgren återvänder till Västervik Speedway

Efter att 2023 ha varit med och tagit Västervik Speedway till en SM-final valde Fredrik Lindgren att ta en paus från Bauhausligan. Nu är den nyblivne VM-bronsmedaljören tillbaka i Västerviksdressen inför 2025. "Han brukar höja sig när det drar ihop sig", säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Fredrik Lindgren

Fredrik Lindgren

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-10-03 12:12

– När Fredrik hörde av sig för en återkomst till Bauhausligan och Västervik Speedway började vi omedelbart arbeta för att det skulle bli verklighet. Fredrik är omåttligt populär både i klubben och bland våra fans och sponsorer. Vi är givetvis väldigt glada över att ha Sveriges nummer ett och VM-trean i truppen till nästa år, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson om påskriften som sträcker sig över 2025.

Fredrik Lindgren behöver knappast någon längre presentation. 39-åringen har under de senaste åren etablerat sig som en av världens absolut snabbaste förare med ett flertal VM-medaljer, SM-guld och GP-segrar på meritlistan. Under säsongen 2021 anslöt han till Västervik Speedway och blev omgående en favorit på Hejla Arena. Nu ser Fredrik Lindgren fram emot att snart få återse Västervikspubliken.

– Med ouppklarade arbeten i Bauhausligan och med Västervik Speedway som klubb så hoppas vi tillsammans med en stark organisation och kompetenta lagkamrater gå långt - och vårt mål är självklart att vinna SM-guld med Västervik Speedway, säger Fredrik Lindgren inför återkomsten.

Då Lindgren fortfarande har en match kvar i polska Ekstraliga är hans ingångssnitt i Sverige för 2025 ännu inte fastställt. I dagsläget är snittet 1,640, men det slutgiltiga kommer att fastställas efter lördagens avgörande Ekstraliga-final.
Morgan Andersson förklarar vidare hur Lindgren kommer att användas under den kommande säsongen:

– Fredrik kommer att köra majoriteten av tävlingarna i grundserien, men exakt antal matcher kommer vi att se över när samtliga ligor är klara med sina scheman. Vi kan i alla fall garantera att Fredrik har Västerviks-stället på sig när det är dags för slutspel, där vi har som mål att vara med i toppstriden, säger han och fortsätter:

– Det känns oerhört glädjande att vi redan nu har klart med Fredrik, Robert och Mads i vår jakt på SM-guldet 2025.

Samtidigt som Västervik presenterade Lindgren meddelades även att Luke Becker får lämna laget.

– Det beror på snittet. De flesta förare hos oss har höjt sina så Luke har fått samtal om att kontraktet inte blir förnyat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!