Japp, släkten är värst – igen! • Dackeikonen omutlig i Kumla

Upp som en sol, ner som en... eller nej. Ni vet att det brukar följas av pannkaka, men inte i det här fallet. Det blev visserligen förlust för Dackarna borta mot Indianerna, men det går inte att vara alltför hård i det här läget, i den här matchen. Visst var det ett klart steg bakåt jämfört med premiären. Utan världsstjärnan Dan Bewley räckte inte mästarna till. Särskilt inte mot en tidigare Dackeikon i superform.

Nej, Dackarna. I världsstjärnan Dan Bewleys frånvaro blev det ingen lyckad kväll i bortamatchen mot Indianerna för Dackarna.

Nej, Dackarna. I världsstjärnan Dan Bewleys frånvaro blev det ingen lyckad kväll i bortamatchen mot Indianerna för Dackarna.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-05-14 21:13
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tipp-topp förra tisdagen.

Då krossades Piraterna med mäktiga 55–35.

Nu blev det en betydligt tuffare uppgift för Dackarna. Indianerna borta på Kumla Motorstadion brukar alltid vara en jobbig utmaning. Samma sak nu – speciellt då britten Daniel Bewley saknades då han behandlade en skada i Polen.

Målillalaget tvingades nu köra Riders Replacement och det är alltid lite lurigt och trixigt.

Samma visa nu. Dackarna fick ingen bra utdelning alls på "ridersheaten". Då blev det alltför svårt.

Mot Piraterna var det en oerhört stark laginsats som låg bakom de stora siffrorna. Då föll ingen ur ramen. Nu kom inte alla förare upp i samma höga nivå.

Däremot...oj, vilken debut Ryan Douglas stod för. Han inledde med en stark tvåpoängare, var på väg mot en ny tvåa då han fick ett res i sitt andra heat. Sen plockade han två raka heatsegrar.

Lagledare Teurnberg var supernöjd med australiensaren när vi snackade med honom efter Douglas andra trepoängare.

– Ännu ett lyckat nyförvärv, sa Teurnberg med ett leende i depån.

I sitt femte framträdande fick han alla runt arenan att sätta hjärtat i halsgropen, om man nu kan uttrycka sig så. Han var då inblandad i en mycket otäck krasch med Indianernas Bartlomiej Kowalski. De hakade i varandra i hög fart och blev liggandes för en stund. Många ställde sig nog frågan där och då hur pass allvarligt skadade de var? Men ni vet där med stryktåliga speedwayförare. De ställde sig upp på antagligen något skakiga ben, borstade av sig det värsta gruset och traskade mot depån.

Indianföraren uteslöts och efter en längre paus var Ryan Douglas redo igen – med sin reservcykel. Den andra blev "skrot" enligt speakern!

Och tja, han fick det betydligt tuffare i sina två sista heat. Om det var cykeln eller om han var något omtöcknad efter smällen låter vi vara osagt. Det var i vart fall inte samma sting i åkningen som innan.

Indianerna seglade hur som helst ifrån, vann med samma siffror som förra säsongen, 50–40.

Och det var framför allt en förare som verkligen stack ut. Dackelegendaren Patryk Dudek var i en egen klass och tog maximala 15 poäng.

Som sagt, ni vet där med att släkten är värst!