Världsstjärnor i prestigeladdade derbyt: "Två bra lag"

Vetlanda mot Dackarna. Det finns alla förutsättningar för att det här kan bli något alldeles extra. "Det kan bli riktigt spännande" säger Dackelagledaren Mikael Teurnberg inför tisdagens heta fight.

Det blir derby mellan Vetlanda och Dackarna under tisdagen.

Det blir derby mellan Vetlanda och Dackarna under tisdagen.

Foto: Simon Hastegård

Speedway2021-07-05 18:45

I slutet av maj möttes Vetlanda och Dackarna på Hasses Motorstadion i Vetlanda. 

Då blev det rena rama krossen. 59–25 i hemmafavör. 

Det var då det. I en helt annan match, returen i Dackarna-Vetlanda Challenge – och med helt andra förare. 

Sedan dess har Dackarna i princip bytt hela laget, med undantag av Sammy van Dyck och Maksimilian Bogdanowicz. Vid sin sida i derbyt på tisdag får de det tunga gardet med sig i form av Jason Doyle, Maciej Janowski, Rasmus Jensen, Jacob Thorssell och Luke Becker. 

Å andra sidan har även Elit Vetlanda fyllt på med minst sagt skickliga förare, inte minst då dubbla världsmästaren Bartosz Zmarzlik. 

– Tittar vi på laguppställningar i de båda lagen så är det två starka lag, säger Dackarnas Mikael Teurnberg. 

Inte bara det. Det här är en match som kittlar speedwaynerven på flera andra plan. Det är en match mellan två klassiska lag, det är derby och massor av prestige i potten. 

Dackarna kommer till matchen med en storseger i ryggen, 67– 23 (!) mot Piraterna. Vetlanda å sin sida fick däng med 57–33 borta mot Smederna. Om det säger så mycket? Nej, knappast. 

Jämfört med den matchen kommer Vetlandalaget med tre starka kort i Bartosz Zmarzlik, Szymon Wozniak och Brady Kurtz, som gör säsongsdebut. 

– De har inte använt sina toppgubbar i så många matcher tidigare Nu kommer de till start, säger Teurnberg. 

Samma sak i Dackarna, som på papperet matchar ett hyperstarkt lag i derbyt. 

– Det ser bra ut. Jag är nöjd med mitt lag, men vi vet att det historiskt sett är erkänt svårt att köra i Vetlanda. De är starka på sin hemmabana. 

Vad blir nyckeln för en bra insats?

– Som alltid är det viktigt att hänga med från start och vara på tårna direkt. 

Mikael Teurnberg gillar vad han sett hittills av Dackelaget:

– Resultatmässigt har det gått väldigt bra så här långt. Vi har tre segrar, en oavgjord och en förlust. Vi har gjort starka matcher och det är bra form på killarna. Det är bara att försöka fortsätta på den inslagna vägen och behålla momentum. 

Redan på torsdag är det sedan dags för match igen, hemma mot Indianerna. 

– Flera av killarna kommer att vara kvar här från Vetlandamatchen. Det är väl bara Rasmus Jensen som inte är det. Han har match i Danmark på onsdag. 

Lagen i derbyt

Vetlanda:

1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Brady Kurtz, 4) Peter Ljung, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Filip Hjelmland, 7) Alexander Woentin

Dackarna: 

1) Maciej Janowski, 2) Luke Becker, 3) Rasmus Jensen, 4) Jacob Thorssell, 5) Jason Doyle, 6) Sammy Van Dyck, 7) Maksymilian Bogdanowicz

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!