Västervik gästar regerande mästarna: "Tuff bortamatch"

Efter ett litet uppehåll för Västervik Speedway åker laget till Avesta för att möta Masarna i tisdagens omgång av Bauhausligan.

Västervik Speedway, med lagledaren Morgan Andersson i spetsen, vill få en bättre start i bortamatchen mot Masarna än vad man fått i de senaste matcherna.

Västervik Speedway, med lagledaren Morgan Andersson i spetsen, vill få en bättre start i bortamatchen mot Masarna än vad man fått i de senaste matcherna.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-09 19:30

Masarna vann SM-guld ifjol och blir ingen lätt match enligt Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Nej, det är en tuff bortamatch och en jäkligt speciell bana där uppe. Det gäller att vi är vakna. Vi måste definitivt starta bättre än tidigare. Vi har varit inne i en liten period där vi har börjat matcherna dåligt, säger han.

Hur kommer det sig?

– Jag har mina aningar, men vet inte fullt ut. Det blir ju inte lättare heller när Vadim Tarasenko och Viktor Kulakov inte har så mycket erfarenhet från banorna i Sverige. Samma sak med Jaimon Lidsey när han är med och kör. Visserligen var Tarasenko med och bidrog till att Masarna blev svenska mästare förra året, men ändå. Vi har inte råd med en dålig start borta mot Masarna, så enkelt är det, säger Morgan som tog ut Mads Hansen istället för Bartosz Smektala i laguppställningen för att han tror att banan i Avesta passar dansken.

– Ja, jag hoppas det. Och Fredrik Lindgren har ju kört där också samtidigt som våra "junisar" (Anton Karlsson och Noel Wahlqvist) har kommit igång.

Hur ser det ut med Pawel Przedpelskis och Lidseys skador?

– Przedpelski jobbar mot den 21 augusti när det är GP challenge och hoppas bli körklar till dess. Lidsey är nog inte så himla långt borta från att vara tillbaka från sin hjärnskakning. Men jag har sagt till honom att ta det lugnt, man ska inte ha för bråttom när det gäller skallen.

undefined
Mads Hansen känner till banan i Avesta och får väst nummer 3 i Västervik Speedways laguppställning.

Västervik vann första mötet med Masarna hemma på Hejla Arena med 53–37 och har 16 poäng upp i jakten på bonuspoängen.

– Vår målsättning är att gå för 46 poäng. Plan B är att ta bonuspoängen. Det är så pass tajt i tabellen att det händer mycket hela tiden. Bara under vårt uppehåll har vi sjunkit till femte plats. Vi behöver plocka poäng, menar Andersson som ställer upp med följande manskap:

1) Viktor Kulakov, 2) Artem Laguta (R/R), 3) Mads Hansen, 4) Vadim Tarasenko, 5) Fredrik Lindgren, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Masarna matchar följande laguppställning:

1) Przemyslaw Pawlicki, 2) Martin Smolinski, 3) David Bellego, 4) Piotr Pawlicki, 5) Antonio Lindbäck, 6) Philip Hellström-Bängs, 7) Emil Millberg.

Masarna ligger precis under Västervik i tabellen, på sjätte plats, med elva inkörda poäng jämfört med Västerviks 14.

"Matchen på tisdag väntas som vanligt bli en spännande historia, kan vi hålla ihop det som vi gjorde mot Dackarna så kan allt hända", skriver Masarna på klubbens hemsida.

Karta: Masarna Speedway
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!