Västervik har bestämt sig – kör i elitserien nästa år

Västerviks Speedway är tillbaka i Elitserien - det meddelar klubben i ett pressmeddelande på torsdagen. Ett hårt jobb bakom kulisserna har gett resultat. Västerviks Speedway anser sig vara redo att återigen bedriva Elitserietävlingar.

Foto:

Speedway2017-09-28 08:24

Seger i grundserien, seger över två matcher i finalen mot Vargarna. Sportsligt har Västervik utan tvivel varit ett Elitseriemässigt lag denna säsong.

Frågetecken har istället funnits på sponsorsidan och i bokslutet. Olika scenarion har vägts mot varandra och nu har Västerviks Speedway fattat beslutet att köra i högsta serien igen.

Senast man var uppe var 2014.
– Det här är inget vi löste över en natt. Det har duggat tätt med möten och det har varit en intensiv period, säger Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson.

Huvudfokuset under dessa möten har varit att stärka klubbens marknadsgrupp. Morgan Andersson berättar att man fått ihop en sektion på runt 20 personer, vars arbete gentemot sponsorer och partners möjliggör ett Elitserielag i Västervik.
– Vi är tacksamma att alla tillfrågade valt att ställa upp. Vi ska se till att förvalta förtroendet. De nya reglerna med stängd Elitserie och det publikstöd vi ändå känner finns gör att vi väljer att tacka ja.

Klubben går in i den nya resan med ett långsiktigt tänk. En treårsplan finns utstakad och man kommer att vara görstrikta med budgeten.
– I första hand kommer vi sikta in oss på att vara ett bra hemmalag. Det är så sporten ser ut idag. Vi kommer inte att ha tre GP-förare på startlinjen 2018 men vi ska göra vårt bästa för att inte bli någon slagpåse, säger Morgan Andersson.

Avancemanget innebär att det återigen är speedway i Västervik på tisdagkvällar. Morgan Andersson har fungerat som expert i CMores TV-sändningar utöver sina roller i Västervik och som svensk förbundskapten. Vissa röster har höjts om Morgans möjligheter att leda Västervik i Elitserien.
– Det är tanken, absolut, det är det vi jobbar efter. Vi har en del krokar ute till förare också, vi har börjat så smått, säger Andersson.

Och fyller i:
– Förbundskaptenerna i England, Australien och Polen är också verksamma inom klubblag. För min del är det lika mycket jobb i samband med match oavsett om det är division ett, Allsvenskan eller Elitserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!