Västervik Speedway presenterar världsmästare

Jaimon Lidsey blir Västervik Speedways första nyförvärv till 2021 års trupp.

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-11-04 12:03

21-årige Jaimon Lidsey kommer från Australien och har tillhört Unia Leszno sedan 2018. Han har även erfarenhet från engelska ligan där han representerade Belle Vue under 2019, och i år blev han juniorvärldsmästare.

”Att knyta till oss Jaimon går helt i vår riktning för att jobba långsiktigt och vi får nu in ytterligare en toppförare vid ung ålder som jag hoppas vi får glädje av under många år framöver. Säsongen han gjorde i Polen var utan tvekan något utöver det vanliga och jag har bara hört lovord om Jaimon. Vet också att det var fler klubbar som visade intresse så då känns det extra skönt att han valde Västervik Speedway”, säger klubbens sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande på onsdagen.

Lidsey säger så här i samma meddelande:

"Jag ser verkligen fram emot mitt första år i Bauhausligan och är mycket tacksam över att Västervik valde att satsa på mig. Alla jag har pratat med, speciellt mina landsmän som har eller har haft anknytning till Västervik, har bara goda saker att säga om klubben”.

Sen tidigare finns Jason Doyle (1,865), Jack Holder (1,771), Viktor Kulakov (1,556), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500) och Noel Wahlqvist (0,500) kvar i truppen till nästa säsong.

Totalt får lagen ta in åtta förare med över 0,500 i snitt. Karlsson och Wahlqvist som har 0,500 i snitt räknas inte in i de åtta. Därmed har Västervik Speedway för tillfället fem förare med ett snitt över 0,500.

Jaimon Lidsey får ingångsnittet 1,250 baserat på hans engelska snitt från 2019. 

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!