Västervik Speedways första tävling ställs in

På tisdagskvällen var det tänkt att första deltävlingen i Garageportexperten Cup skulle köras i Gislaved, men vädret gör att man tvingas ställa in.

Västerviks Linus Sundström, får vänta lite till på att tävla då första deltävlingen av Garageportexperten Cup ställs in.

Västerviks Linus Sundström, får vänta lite till på att tävla då första deltävlingen av Garageportexperten Cup ställs in.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Speedway2021-05-04 11:01

Garageportexperten Cup är en träningsturnering mellan kombinationslaget Västervik Speedway/Lejonen och Indianerna och Smederna i fyra olika deltävlingar.

Matcherna körs med ett 3-lags schema och innehåller 21 heat. Segraren i respektive deltävling får två poäng, tvåan får ett poäng och tredje lag får noll poäng. Efter de fyra deltävlingarna koras den totala vinnaren i träningsturneringen.

undefined
Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson vill få igång tävlingsmomenten så snart som möjligt hos sina förare.

– Det blir ett ypperligt tillfälle att få igång våra svenska förare som inte åker i Polen. Vi vill alltid vinna när det är tävling, men det här handlar mer om att få till bra moment och komma i bra tävlingsform till när Bauhausligan startar i juni. VI har tränat flitigt men med tävling blir det en annan nivå, sa Västervik Speedways sportchef och lagledare Morgan Andersson som skulle ta med sig Linus Sundström, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist till Gislaved.

undefined
Anton Karlsson såg fram emot att tävla i Gislaved på tisdagskvällen.

Dessvärre får de förarna vänta lite till då det inte blir någon tävling på tisdagen eftersom väderprognosen i Gislaved är för dyster. Det väntas regna i princip dygnet runt från tisdag till fredag i Gislaved.

"Fick precis inställt tyvärr", skrev Morgan Andersson i ett sms till Sporten sent på måndagskvällen.

– Vi har hela maj på oss så det kommer fler träningstillfällen, säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elit Speedway Sverige, till Värnamo Nyheter.

Övriga omgångar körs den 11 maj i Eskilstuna, den 18 maj i Västervik och den 25 maj i Kumla.

undefined
Noel Wahlqvist var den tredje representanten bland förarna från Västervik Speedway.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!