Västervik vill förlänga sviten

Tre raka segrar. Hemmaplan mot ett lag man slog borta. Risk för självbelåtenhet i Västervik? Inte enligt lagledare Morgan Andersson. – Det är bara att titta på motståndarens laguppställning så försvinner sådana tankar direkt.

I bra form. Joel Kling visade klass när han tog sju poäng i elitseriematchen för Dackarna i tisdags. Nu väntar allsvenskt möte med Västervik mot Örnarna. Lagledare Morgan Andersson tror på Kling.

I bra form. Joel Kling visade klass när han tog sju poäng i elitseriematchen för Dackarna i tisdags. Nu väntar allsvenskt möte med Västervik mot Örnarna. Lagledare Morgan Andersson tror på Kling.

Foto:

Speedway2017-06-08 12:10

– Jag trodde förra veckan, när de hade Magnus Karlsson i laget, att det var det bästa de kunde ställa upp med men frågan är om de inte är bättre nu när de tar in den här unge dansken, fortsätter Andersson.

Med den unge dansken menar Morgan Örnarnas Jonas Jeppesen, som kommer att köra i väst nummer ett.

– Han körde bra här i Västervik förra året, om jag minns rätt tog han tre poäng i heat femton, säger Morgan.

Kling flyttas

Efter tolv heat (tre matcher) får man ett så kallat officiellt snitt, vilket för Västervik innebär att Joel Kling flyttas upp till en ordinarie plats. Joel Andersson kliver in på hans reservplats. Rasmus Jensen är kvar i laget på Mikkel Bech Jensens bekostnad.

– Rasmus ger alltid 110 procent när han kör för oss, då tycker jag att han är värd att få köra en hemmamatch också, så får vi se hur vi gör till nästa vecka, säger Morgan.

Förra veckans möte lagen emellan slutade med Västerviksseger, 4842. Morgan spår en lika helgjuten batalj denna vecka.

Är det någon förare du förväntar dig mer av?

– Nja, det vet jag inte. Hela laget måste prestera om vi ska vinna, så enkelt är det. Allsvenskan är en otroligt jämn serie.

Det flaggas för regn i Västervik under torsdagen, Morgan Andersson har givetvis koll på väderutvecklingen och en plan för hur man hanterar det.

– Självklart har vi en plan för det. Det sägs nu att det ska komma lite regn på eftermiddagen men bara vi slipper det under tävlingen är jag nöjd.

– Vi hoppas på mycket folk och att vi kan bjuda på bra och underhållande speedway, avslutar Morgan Andersson.

Fakta

Startsjuor Västervik:
1) Peter Ljung, 2) Oliver Berntzon, 3) Viktor Palovaara, 4) Joel Kling, 5) Rasmus Jensen, 6) Joel Andersson, 7) Freddie Eriksson.

Örnarna:
1) Jonas Jeppesen, 2) Adrian Cyfer, 3) Tomas Jonasson, 4) Mathias Törnblom, 5) Pontus Aspgren, 6) Alexander Woentin, 7) Joel Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!