Västervik vill ta sviten in i mål

Obesegrade på hemmaplan i två säsonger – om man vinner imorgon. Det, plus konkurrens om platserna, är Morgan Anderssons huvudfokus när man rundar av grundserien med hemmamatch mot Griparna.

Foto:

Speedway2017-08-23 12:30
I den preliminära laguppställningen som annonserats på Svemos officiella hemsida framgår det att Joel Andersson kommer att köra i Västerviks väst nummer två. Så kommer det inte att bli, berättar Morgan Andersson. Den spricka i skulderbladet han ådrog sig för en tid sedan hindrade Joel från att fullfölja sin tävling i Avesta under tisdagen.
– Joel är inte helt hundra än. Då har vi gemensamt kommit fram till att han står över den här matchen. Viktor Bergström ersätter.
Det som däremot stämmer är att junioren Anton Karlsson är tillbaka i laget - – trots att han, om han kör sina fyra schemalagda heat – kommer upp i sammanlagt tolv vilket ger honom ett högt ingångssnitt till nästa säsong.
– Det kommer vi inte under några omständigheter att riskera, säger Andersson.
Skulle den andra reserven, Viktor Bergström, bli skadad så är det Karlsson som ersätter. Alltså kan det, om det vill sig illa, bli så att Västervik kör utan förare i ett heat.
Morgan Andersson har inte förlorat på hemmaplan med sitt Västervik på snart två säsonger. Och han har inga planer på att göra det ikväll heller.
– Det finns ingen anledning att förlora nu. För en del förare så är matchen viktig ur ett konkurrensperspektiv. Vi har ett gäng förare som slåss om platserna så de måste visa att de vill vara med i finalen, säger Morgan Andersson.
Lagen:
Västervik: 1) Peter Ljung 2) Joel Kling 3) Victor Palovaara 4) Oliver Berntzon 5) Mikkel B Jensen 6) Anton Karlsson 7) Viktor Bergström
Griparna: 1) Linus Eklöf 2) Ricky Kling 3) Timo Lahti 4) Filip Hjelmland 5) Ludvig Lindgren 6) Daniel Henderson 7) Alexander Edberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!