Västerviks stjärna pausar säsongen

Västervik Speedways har drabbats av ett stort avbräck eftersom lagets stora stjärna Fredrik Lindgen har valt att pausa säsongen.

Fredrik Lindgren har valt att pausa sin säsongen då han inte känner sig helt frisk.

Fredrik Lindgren har valt att pausa sin säsongen då han inte känner sig helt frisk.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2022-06-26 18:49

På sin facebooksida skriver Fredrik följande på söndagseftermiddagen:

"Efter samråd med en läkare har vi beslutat att sätta vår racingsäsong på en paus de kommande veckorna. Förra året slutade för mig i förtid efter att ha kämpat med long-covid och dess symtom. Under de senaste veckorna har jag känt symtom. Förhoppningsvis genom att sätta på bromsarna med att ta lite ledigt från racingen samtidigt som jag ska få tid återhämta mig ska jag kunna börja tävla igen och avsluta säsongen 2022. Jag önskar mina klubbar Czestochowa och Västervik Speedway stort lycka till."

I dagsläget kommer Västervik inte att ersätta Lindgren i truppen.

– Fredrik har en plan och så får vi se hur mycket han kan följa den. Han har haft problem med sin hälsa sedan GP-tävlingen i Prag. Han drog på sig en förkylning eller influensa. Efter det har han inte kunnat återhämta sig. Han har kraftig andnöd under heaten. Det är svårt att köra speedway om man inte kan andas. Det är ingen nyhet, men det har blivit värre och värre. Han har haft svårt återhämta sig mellan tävlingarna, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Den kommande veckan ska Fredrik gå igenom flera undersökningar.

– Det är klart att det är ett avbräck för oss även om vi har en bredd trupp. Även om han har missat ett heat här och där som han inte brukar göra, så är det ett avbräck eftersom han är vår lagkapten. Hälsan är det viktigaste, menar Morgan.

Detta innebär att Fredrik inte kommer försvara sitt SM-guld när den individuella SM-finalen ska genomföras i Linköping på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!