Västerviks styrkebesked – vände och vann i Norrköping

Det var seriefavoriten på bortaplan och premiär. ”En bra dag kan vi vinna”, sa lagledare Morgan Andersson inför matchen. Det blev en väldigt bra dag för Västerviks Speedway, som vände och vann med 42–46.

Peter Ljung körde bra i Norrköping.

Peter Ljung körde bra i Norrköping.

Foto:

Speedway2017-05-11 19:53

– En insats med mycket hjärta från förste till siste man, säger Morgan Andersson.

Matchen blev av det tuffare slaget. Mängder av benhårda dueller och flera omstarter efter kontakt mellan förare. Morgan Andersson menar att Västerviksförarna var förberedda på att på ”Kråkvilan” gäller det att vara bestämd och rejäl.
– Vi ville bjuda till så mycket vi kunde och det lyckades vi med.

Och det var man – trots en tyngre start. Efter fem körda heat hade hemmalaget tagit två fem–ettor och resterande tre slutat 3–3. 

I det sjätte heatet var Joel Andersson snabbast från tejpen, fick med sig Palovaara och duon lyckades hålla motståndarna bakom sig.
– En av många nycklar. De fick en fem–etta emot sig tidigt men skakade av sig den och körde på bra. Jag är jättenöjd med hur alla hjälps åt idag, säger Morgan.
I heat elva, det andra reservheatet, hettade det till. Joel Kling, som var fantastisk denna afton, följde med Vargarnas Wennerstam i hans fall. Först aviserades det att Kling skulle bli utesluten, men sedan rättades det till och Wennerstam förbjöds från omstarten istället.
–Det var absurt. Hela arenan såg hur det gick till, förutom domaren. Han måste ha blandat ihop huvuden eller något.

Men han ändrade sig, åtminstone.
– Jag fick ringa upp till honom. Det var solklart. Starkt gjort av honom att ändra sig.
I omstarten var Vargarnas John Lindman först, kördes omkull av Freddie Eriksson, men domaren frös heatet och Lindman tilldömdes segern.

Västervik kravlade sig upp i ledning först efter 12 heat. I toppheatet var Ljung och Joel Andersson före Linus Sundström och Rasmus Broberg. En ledning man sedan inte släppte.
Det definitiva avgörandet kom i heat 14 – återigen med Peter Ljung i huvudrollen. Från yttern tog han täten och höll ledningen samtliga fyra varv. 3–3 i heatet och därmed säkrad Västervik–seger i premiären.
– Vi pratade i pausen om att ta vara på våra spår efter paus, och fick maximal utdelning där, menar Morgan Andersson.

Att Vargarna sedan tog en 4–2:a i nomineringsheatet spelade mindre roll. Detta var Peter Ljungs, Joel Klings och Västervik Speedways kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!