Lindgren siktar på ytterligare en VM-medalj

Det kommer att bli en stenhård kamp om bronsmedaljen mellan Fredrik Lindgren och Emil Sayfutdinov när GP-säsongen ska avslutas.

Fredrik Lindgren jagar sitt tredje VM-brons. Han återfinns på fjärde plats inför avslutningen.

Fredrik Lindgren jagar sitt tredje VM-brons. Han återfinns på fjärde plats inför avslutningen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-23 08:30

I nuläget återfinns Västervik Speedways Fredrik Lindgren på en fjärde plats i GP-serien med 119 poäng. Två poäng efter Emil Sayfutdinov, som innehar tredje platsen.

Vem som kommer gå segrande ur den striden avgörs den 1 och 2 oktober när GP-serien avslutas i polska Torun.

Sayfutdinov passerade Lindgren i sammandraget i samband med senaste deltävlingen i danska Vojens.

– Som det ser ut förlorade jag ett par poäng på Emil i Vojens, men det är fortfarande kamp om bronsmedaljen. Jag kommer att ge allt jag har i Torun. Det är väldigt nära och det kan förändras väldigt snabbt. Det finns fortfarande 40 poäng att köra om, så inget är över än, säger Fredrik Lindgren till speedwaygp.com

När GP-säsongen startade hade Lindgren siktet inställt på att försöka vinna VM-titeln, men det kommer att bli svårt eftersom GP-ledaren Artem Laguta är 39 poäng före och tvåan Bartosz Zmarzlik är 38 poäng före Lindgren.

– Båda har varit otrolig i år. De har varit ett steg före resten hela tiden. De har varit helt fenomenala. Det verkar som att de är etta och tvåa i varje deltävling. Det har inte riktigt varit så, men nästan. Jag är mycket imponerad av dem båda. Självklart tänker jag redan på vintertiden och vad jag kan göra annorlunda för att bli bättre. Vi får se om vi kan komma ifatt dem, säger Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren har sedan tidigare två VM-brons i prisskåpet från 2018 och 2020. Nu är alltså frågan om det blir ytterligare ett brons till samlingen eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!