Motorproblem förstörde Lindgrens chanser

Problem med cyklarna innebar att Fredrik Lindgren inte lyckades upprepa bedriften från 2020 att vinna GP-tävlingen i polska Gorzow.

Fredrik Lindgren hade en tuff GP-tävling i Gorzow eftersom cyklarna inte fungerade som han ville.

Fredrik Lindgren hade en tuff GP-tävling i Gorzow eftersom cyklarna inte fungerade som han ville.

Foto: fimspeedway.com

Speedway2022-06-26 12:25

Västervik Speedways svenska stjärna fick en tuff start på tävlingen eftersom cyklarna inte fungerade som han ville.

– När jag gjorde provstarten inför första heatet dog min första cykel. Jag hoppade på andra cykeln, men den vibrerade så mycket att jag inte kunde kontrollera den. Inför mitt andra heat hoppade på min tredje cykel, men den var för långsam. Vi försökte få min första cykel att fungera igen, säger Fredrik Lindgren till Discoveryplus.com.

Fredrik vann sitt tredje heat, men han avslutade med fjärde och tredje plats. Det innebar att han bara fick ihop fem poäng. Det räckte bara till en tolfte plats.

I samband med förarpresentationen kom en häftig regnskur som gjorde att banan blev svårbemästrad inledningsvis.

– Det var riktigt skitigt. Jag vet inte varför man inte valde att sladda banan. Det var tävlingsledaren beslut, men jag tycker det inte var rätt beslut. Det är var det är, säger Fredrik Lindgren.

Anders Thomsen tog sin första seger i GP-sammanhang i och med att han fick kliva högst upp på prispallen. Tvåa kom Martin Vaculik och trea blev Bartosz Zmarzlik, som därmed befäste sin ledning i sammandraget.

Fredrik återfinns på femte plats, två poäng efter Vaculik som är trea. På fjärde plats i sammandraget återfinns Dackarnas Maciej Janowski. Han hade en tung kväll i Gorzow och fick bara med sig två poäng.

GP-serien tar nu ett uppehåll fram till mitten av augusti då nästa tävling avgörs i Cardiff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!