Västerviksförlust i Norrköping

Det var tufft, hårt, höstigt och jämnt. När siste förare gick i mål stod det klart att Västervik för första gången den här säsongen förlorat mot Norrköpingslaget Vargarna på Kråkvilan – efter att ha vunnit där två gånger tidigare under säsongen. Västervik har två poäng att ta ikapp i returmötet hemma på Stena Arena nästa vecka efter att Linus Sundström avgjort matchen till Vargarnas fördel i matchens sista heat. Hemmalaget vann, 46-44.

Foto:

Speedway2017-09-14 21:08

– Vi är jättenöjda. Vi åkte hit för att undvika nollpoängarna vilket vi lyckas väldigt bra med. Vi behöver ta 47 poäng hemma för att vinna så det är en kanonsits, säger lagledare Morgan Andersson.

Men matchen var jämn. Oj så tight det var. När traktorerna skickades ut för andra gången, efter åtta heat, hade vi ett dödläge: 24-24. Ett mönster som bröts först i det andra reservheatet, när Västervik visade vilken bredd man besitter – Joel Kling var etta i mål före Freddie Eriksson och Västervik tog en fyrapoängsledning.
– Vi genomför tävlingen disciplinerat och enhetligt. Alla ska ha beröm för hur de följer matchplanen, säger Andersson.

En fyrtvåa följde och när Vargarna knep en fem-etta i det trettonde heatet var det uppeggat för en delikat avslutning. De 662 personerna på plats på Kråkvilan fick dock vänta en god stund då Daniel Davidsson gick omkull och fick föras ifrån anläggningen med ambulans.

När det fjortonde heatet väl släpptes iväg såg Kim Nilsson till att på egen hand (Davidsson utesluten utöver skadan) greja ett oavgjort resultat.

Två poängs ledning för Västervik inför nomineringsheatet – och en smaskig sits att ta med sig till returmötet på hemmabanan nästa vecka.

Men fullt så roligt skulle inte Västervik få, skulle det visa sig. Kim Nilsson och Linus Sundström vaskade liv i dubbelmötet genom att i sista heatet krossa både Peter Ljung och Mikkel Bech Jensen och med det ge Vargarna segern med 46-44. Kvällens dominant var utan minsta tvekan Vargföraren Linus Sundström som gjorde rent hus fullständigt och vann sina fem heat.

– Inte hela världen att vi förlorar matchen, som sagt, det är över två matcher. Det spelar ingen roll om du vinner första matchen, du får en blombukett, det är allt, avslutar Morgan Andersson.

Vargarna-Västervik 46-44

Poäng, Västervik:
Mikkel B Jensen 8, Joel Kling 8, Peter Ljung 7, Joel Andersson 6, Viktor Palovaara 5, Oliver Berntzon 5, Freddie Eriksson 5

Poäng, Vargarna: 
Linus Sundström 15, Kim Nilsson 11, Daniel Davidsson 8, Jonas Davidsson 6, Rasmus Broberg 3, John Lindman 2, Kenny Wennerstam 1

 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!