Vem vinner "mästarmötet"? – Han debuterar för Dackarna

Smederna vs Dackarna. Det är också ett möte mellan två klubbar som nästan prenumererat på SM-guld de senaste åren. Fransmannen David Bellego gör en intressant debut i Dackarna: "Nu får han chansen", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Filip Hjelmland kör som ordinarie för Dackarna mot Smederna.

Filip Hjelmland kör som ordinarie för Dackarna mot Smederna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-09 21:27

Det är två lag i poängbehov som gör upp i Eskilstuna på tisdag. Smederna har bara två poäng så här långt, Dackarna det dubbla. 

Och som sagt, det är ett möte mellan två klubbar som haft stora framgångar de senaste åren. Smederna har fyra SM-guld sedan 2017 och Dackarna två. Det är historia nu. 

Så här ser Mikael Teurnberg på matchen:

– Det kommer bli tufft. Smederna är ett bra lag, med en hög högstanivå och samtidigt låg lägstanivå. De vann klart hemma mot Västervik, men föll stort mot Lejonen borta. I sina bästa stunder har de förare som kan spöa vem som helst. Titta på Tarasenko (Vadim), som körde fullt mot Västervik. 

I Dackarna debuterar som sagt David Bellego, medan stjärnan Daniel Bewley utgår. 

Bellego går in på reservplats tillsammans med Avon Van Dyck. Det i sin tur innebär att formstarke Filip Hjelmland blir ordinarie. 

Vad är nyckeln mot Smederna?

– Att vi hänger med från start. Smederna är bra i medgång och det är viktigt att vi inte halkar efter från början. 

Värt att notera i övrigt är att flera av Dackarnas förare var i farten i EM-serien i lördags. Andzejs Lebedevs körde hem segern i den första deltävlingen för säsongen och Timo Lahti och Rasmus Jensen blev nia respektive tia i tävlingen.

Dackarnas lag mot Smederna borta på tisdag:
1. Andzejs Lebedevs
2. Filip Hjelmland
3. Rasmus Jensen
4. Ryan Douglas
5. Timo Lahti
6. Avon Van Dyck
7. David Bellego 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!