Dackekaptenen om sköna vinsten: "Så jäkla taggade"

Det började i besvikelse. Men vändes till något helt annat. "Starten var långt ifrån optimal, men sen körde både jag och laget väldigt bra. Skönt att vi kunde vända förlusten i premiären till seger nu (49–41)", sa Jacob Thorssell.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen kan andas ut efter den sköna segern i heat 14, vilket innebar att Dackevinsten var i hamn.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen kan andas ut efter den sköna segern i heat 14, vilket innebar att Dackevinsten var i hamn.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-05-10 21:46

Tillsammans med radarkompisen, dansken Rasmus Jensen, fick Jacob Thorssell en tung start. De fick däng mot det formtoppade Indianparet David Bellego och Chris Holder. 

– Det var ju inte direkt den start jag ville ha. Att ta noll poäng från innern, sa Dackekaptenen en stund efter att segern (49–41) bärgats. 

Sen växlade Thorssell upp rejält. Det blev seger direkt i sitt efterföljande heat, med Jensen som tvåa. Och det i ett tufft läge och underläge med fyra poäng. Lagen följdes länge åt och det var helt jämnt inför det 13:e heatet, som slutade 4–2 i hemmafavör. I det 14:e avgjordes den här tuffa kampen. Och det var Thorssell/Jensen som frälste Dackefansen. I ett spännande och dramatiskt heat tog förra årets succéduo en femetta och gav mästarna en ointaglig ledning med sex poäng inför matchens avslutande heat. 

Vad är det som gör att ni vinner?

– Vi var så jäkla taggade. Vi ville verkligen vinna. Inte minst efter premiärförlusten mot Piraterna. Den var riktigt jobbig. Jag tycker vi gör det bra i kväll (tisdag). Indianerna har ett starkt och jämnt lag. Och det var härligt att få avsluta med en femetta i kväll, säger Jacob Thorssell med ett skratt innan han tar lite segerkäk med några av de andra Dackeförarna. 

Kommande vecka står två matcher på menyn: Masarna och Lejonen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!