Dackarna i pressat läge – med stjärnan tillbaka: "Måstematch"

Det har varit en skadedrabbad säsong för Dackarna, som ligger på en sjätteplats i Bauhausligan. Men nu har det efterlängtade beskedet kommit. En av lagets vassaste förare är nu tillbaka. Vem då? Jo, ingen mindre än Andzejs Lebedevs, som gjorde comeback i helgens lag-VM efter den olyckliga kraschen i Polen för några veckor sedan. "När en toppförare är borta märks det", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har höga förväntningar inför "måstematchen" mot Smederna.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har höga förväntningar inför "måstematchen" mot Smederna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-15 14:50

Från Stockholm för att kolla på Djurgårdens 1–0-seger hemma mot Värnamo ner till de småländska skogarna för att förhoppningsvis leda sitt lag till en ytterst viktig seger.

Ja, så har helgen sett ut för Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg, som har slipat på de sista detaljerna inför mötet mot laget ifrån Eskilstuna – nämligen Smederna.

– Alla förare som finns med i laget vet hur allvarligt läget ser ut och det är lite av en måstematch för att vi inte ska sätta oss själva i en tråkig position, säger Mikael Teurnberg.

Har du sagt något speciellt till dina förare?

– Jag har sett till att alla inser faktum. Det har varit en jobbig säsong för oss med skador och det känns inte riktigt som marginalerna har varit med oss.

Något som kanske gör att läget inför mötet ser betydligt ljusare ut är att en av deras stjärnåkare äntligen är tillbaka, Andzejs Lebedevs.

Den lettiske nyckelföraren ådrog sig en skada efter en tävling i Polen, där han bröt tre revben, skador på ena lungan samt en spricka i skulderbladet. Men efter tävlingen Speedway of Nations såg Andzejs Lebedevs ut att vara fullt återställd då han lyckades samla in 12 poäng för sitt Lettland som kom sist i tävlingen.

– Det känns alltid bra när en viktig pusselbit faller på plats, speciellt när vi ligger i ett så dramatiskt läge där små detaljer kan avgöra om vi får köra slutspel eller inte, säger Mikael Teurnberg.

undefined
Dackarnas Andzejs Lebedevs är äntligen tillbaka mot Smederna.

Blir förväntningarna extra stora när ni ställer upp med ett så starkt lag?

– Man vill ju alltid göra det bästa möjliga och gå för vinst. Förväntningarna är ju alltid att vinna, speciellt nu när vi äntligen kan köra med det laget vi vill ställa upp med.

Det kan man nog lugnt säga då Dackarna tog SM-guld i fjol och laget har nog inga tankar på att vika sig när det bara återstår fem matcher av serien med slutspel runt hörnet.

– Det är lite som ishockey. Serien och slutspelet är två helt olika saker. Det handlar mer om att kvalificera sig och sedan tänka om på nytt, säger Mikael Teurnberg.

Starttiden för mötet är för ovanlighetens skull 18.00 då klubben har planerat olika arrangemang för att locka flera åskådare till Skrotfrag Arena.

Dackarnas lag

1) Brady Kurtz

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) David Bellego

5) Andzejs Lebedevs

6) Filip Hjelmland

7) Ryan Douglas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!