Ryan Douglas gjorde stark hemmadebut: "Njöt varje minut"

Åtta "femettor" och inte ett enda poängövertag från Vargarna. Det var en rejäl utklassning Dackarna bjöd på när de krossade jumbon Vargarna med 64–26. "Det finns inget att klaga på", säger lagledare Mikael Teurnberg.

Ryan Douglas stod för en stark hemmadebut för Dackarna.

Ryan Douglas stod för en stark hemmadebut för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-04 21:36

Vargarna kom till Målilla med tre raka förluster sedan återkomsten i högstaserien. När de lämnade Skrotfrag Arena har de fyra. 

Detta efter en uppvisning av Dackarna som inte förlorade ett enda heat. En väntad seger, men Mikael Teurnberg var såklart väldigt nöjd med vad hans lag visade upp på banan.

– Vi fick en bra start och sen matade vi bara på, det finns inget att klaga på alls, konstaterar Dackarnas lagledare strax efter segern.

undefined
Timo Lahti hade fin fart på grejerna.
undefined
Timo Lahti körde fullt för Dackarna mot Vargarna.

Ingen Dacke-förare föll ur ramen under kvällen. Men två stack ut lite extra från mängden. 

– Han där gör det fantastiskt, säger Teurnberg och pekar på nyförvärvet Ryan Douglas som rör sig upp mot depån. 

– Ryan inledde med att ta nio och sju poäng för oss och följer upp det med den här insatsen. Det är en härlig hemmadebut för honom och det blev en bra "signing". Timo Lahti gör bra starter ikväll också, men vi vet att han är duktig. 

undefined
Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

För visst ska dem hyllas. Lahti körde fullt när Vargarna blev avväpnade och drog till med hela 14+1, och australiensaren Ryan Douglas har haft en strålande start på sin sejour i Dackarna.

Mot Vargarna inledde han med att bidra till två "femettor" innan han i sitt tredje heat körde in sin första trepoängare på Skrotfrag Arena. 

– Det var fantastiskt och jag njöt av varje minut. Publiken verkade gilla min körning också. Det var första gången för mig här, så man vet aldrig hur det ska gå. Men det gick riktigt bra att köra på banan och jag fick testa på några omkörningar, vilket alltid är skönt, säger Douglas till Vimmerby Tidning.

Vad säger du om er seger, och att ni är tillbaka på vinnarspåret?

– Laget gjorde det bra. Vi är väldigt stabila och alla gjorde jobbet som krävdes. När man slår ihop de faktorerna resulterar det i en skön hemmaseger. Det ger såklart en "boost" att vinna igen, och att ha Dan (Bewley) tillbaka gör såklart en stor skillnad för oss.

Det är många nya bekantskaper i Sverige för Dacke-föraren. Nästa vecka väntar Smederna borta.

– Då är det en till ny bana för mig, haha. Man vet aldrig vad som väntar. Det är bara att ge hundra procent som vanligt och se vad det leder till.

Hur firar man efter en sån här triumf?

– Inte så mycket. Vi åker tillbaka till Polen nu, och sen är det träning imorgon. Det är bara att gasa vidare, så får vi fira någon annan gång, säger Douglas med ett leende.

Dackarna-Vargarna 64-26

Dackarna: Timo Lahti 14, Rasmus Jensen 12, Daniel Bewley 11, Ryan Douglas 10, Andzejs Lebedevs 10, Filip Hjelmland 6, Avon van Dyck 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!