"Vinna eller försvinna för båda lagen"

På tisdag kväll ska det avgöras vilka av Dackarna och Västervik som tar finalplatsen. "Vi måste upp i nivå och visa att vi vill vidare", säger Dackelagledaren Peter Karlsson.

Peter Karlsson vill se sitt Dackarna komma upp i nivå och vara på tårna under hela matchen mot Västervik.

Peter Karlsson vill se sitt Dackarna komma upp i nivå och vara på tårna under hela matchen mot Västervik.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-09-09 18:30

Dackarna välkomnar Västervik Speedway till G&B Arena under tisdagen för semifinal två. Målillalaget vann den första matchen på Hejla Arena med 46–44 och har två poäng till godo inför returen.
– Vi är nöjda med resultatet senast. Vi var överlägsna fram till paus och sedan vände det när Västervik toppade framgångsrikt och fick med sig några femettor. Men hade man vetat att man skulle vinna med två poäng före matchen så hade man tagit det, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson inför tisdagen och fortsätter:
– Vi ser fram emot tävlingen och det är vinna eller försvinna för båda lagen.

Semifinalen lever alltså i allra högsta grad och det är upplagt för en rysare.
– Nu måste vi upp i nivå och visa att vi verkligen vill vidare och prestera på topp. Gör vi det inte så blir det inte enkelt, säger Peter Karlsson, som också var förvånad över att publiksiffran i Västervik var så låg:
– Det var förvånansvärt lite folk. Man hade kunnat tänka sig att en så viktig match skulle dra mer publik, men vi hoppas att det blir mer i Målilla nu.

Västerviks lagledare Morgan Andersson väljer att ändra om lite grand i startordningen. För första gången den här säsongen får Jack Holder åka som nummer ett och Krzysztof Buczkowski kommer att köra som nummer fem.
– Vi blev av med vår nummer ett på pappret när Nicki Pedersen blev skadad. Nu har Jack varit i Målilla en gång och vi väljer att köra honom som nummer ett eftersom han startar bra. Det gör att vi förhoppningsvis kan spräcka deras första par, som är Maciej Janowski och Pitor Pawlicki. Buczskowski har kört i Målilla tidigare och nu får han två heat ihop med Rune Holta, säger lagledaren Morgan Andersson.

Västervik behöver alltså ta igen två poäng.
– Nu ställer vi in oss på att ta 47 poäng. Vi ska dock ha klart för oss att Dackarna är favoriter. Det är seriesegrarna och storfavoriterna till SM-guldet som vi ställs emot. Det gäller att vi är med från början och att alla bidrar med poäng, säger Morgan Andersson.

Lagen, Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Golmoski.

Västervik: 1) Jack Holder, 2) Bartosz Smektala, 3) Peter Ljung, 4) Peter Kildemand, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Rune Holta, Anton Karlsson.

Vimmerby Tidning direktsänder semifinalreturen på www.vimmerbytidning.se med start kl 18.50.

Dackarna var överlägsna i de tio första heaten senast.
Dackarna var överlägsna i de tio första heaten senast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!