Eriksson: "Surt att förlora på det viset"

Jerker Eriksson hade nästan räknat in segern för Smederna. Då vände allt i det sista heatet som Dackarna vann med 5-1 och därmed matchen med 46-44. "Vi hade ju starten i sista med och det är surt att förlora på det viset", sa Smedernas lagledare.

Jerker Erikssons Smederna åkte på en sur förlust.

Jerker Erikssons Smederna åkte på en sur förlust.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-06 20:15

Att Jerker Eriksson är en vinnare av rang är känt i Speedway-Sverige. Hans Smederna bjöd verkligen upp till kamp mot Dackarna borta och hade övertaget med 43-41 inför sista heatet. När Jaimon Lidsey och Kacper Woryna tog starten i sista heatet kände Eriksson att segern var inom räckhåll. Ändå fick han stå som förlorare efter målgång.

– Att vi ska förlora sista med 5-1 när vi är etta och tvåa in i första sväng ska egentligen inte kunna hända. Jaimon Lidsey gjorde en kanonstart som vanligt och gick ut en bit som han brukar. Tyvärr hade banan ändrat lite karaktär så Dackarnas förare kunde vända till och ta sig förbi i andra kurvan. Det är surt att behöva förlora på det viset, sa Eriksson.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Det är två bra och jämna lag som gör upp. Tyvärr är vi lite ihåliga idag. Det är några förare som faller ifrån, sa Eriksson och syftade framförallt på sin gamle trotjänare Michael Jepsen Jensen som bara mäktade med att ta två poäng.

En extra speciell match var det säkerligen för Dackarnas Dan Bewley som fick sitt genombrott i Smederna förra året och numera glänser för Dackarna.

– Bewley är riktigt vass. Han är en av flera toppförare som turas om att slå varandra idag. Vi får sikta på revansch i Eskilstuna på tisdag, sa Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!