"Vispen" efter förlusten: "Har folk som underpresterar"

En trött och näst intill slutkörd Oliver Berntzon lyckades inte leda Dackarna hela vägen fram till seger hemma mot Lejonen. "Jag är extremt jävla trött", säger han efter förlusten i Målilla.

Oliver Berntzon och Dackarna åkte på säsongens andra förlust under tisdagskvällen.

Oliver Berntzon och Dackarna åkte på säsongens andra förlust under tisdagskvällen.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-08-25 21:46

Oliver Berntzon kom till Dackarnas toppmöte mot Lejonen med stärkt självförtroende efter att ha säkrat en GP-plats till nästa säsong. Och trots att laget inte nådde hela vägen den här tisdagkvällen så visade "Vispen" vilken kvalitet han besitter. 

Heatseger i sitt första, tredje och fjärde heat. Sedan blev det en andraplats med bonuspoäng bakom Jacob Thorssell i det näst sista nomineringsheatet. I sitt andra heat fick han däremot kliva av. 

– Jag blev påkörd och fick en smäll på höften och hade sedan ingen känsel i benet i en halvtimme efter det. Men det släppte, som tur var, säger Oliver Berntzon efter 40–50-förlusten hemma mot Lejonen. 

För Dackarnas del släppte det dock inte alls efter den första sladdpausen. Trots en sexpoängsledning så gled matchen ur deras händer och Lejonen, som toppar Bauhaus-ligan, växlade upp. Inför pausen hade gästerna istället ledningen. 

– Vi kom av oss och när vi fick en femetta i baken blev det kostsamt. Sen så betedde sig banan inte riktigt som den gjorde förra hemmamatchen, säger Berntzon. 

På vilket sätt?

– Den blev lite annorlunda mot hur den blev efter de första heaten förra gången. Förra gången var vi inte med i de fem första heaten och sen kom vi tillbaka. Idag (läs tisdag) var det tvärtom.

Sedan var det egentligen inget snack. Lejonen drog ifrån och avgjorde matchen i det första nomineringsheatet. Till slut kunde gästerna åka hem till Gislaved med en övertygande tiopoängsseger, medan Dackarna inkasserade säsongens andra förlust. 

– Lejonen var bättre än oss idag och då förlorar man, säger Berntzon.

Är det Lejonen som är bra eller är det ni som inte kommer upp i nivå?

– Jag tror faktiskt att det är Lejonen som är bra. Vi har folk som underpresterar, absolut, men vi ska kunna vinna ändå. Lejonen slår oss nu, så hatten av. 

Trots att "Vispen" visade upp mycket fin körning rakt igenom så fanns det en stor dos av trötthet i kropp och huvud hos honom. 

– Jag är extremt jävla trött. Jag började med att resa i torsdags förra veckan, ner till Polen. Sedan åkte jag bil i tolv timmar till Kroatien under hela fredagen för att köra tävling (GP-Challenge) lördag och sen tillbaka till hotell och Wien flygplats, dit jag kom fram vid fyra på morgonen. Jag sov tre-fyra timmar på hotellet där innan det var dags att åka hem till Sverige, säger han och fortsätter:

– Det kom ifatt mig i morse faktiskt när jag vaknade. Det kändes som att hjärnan fortfarande sov. Men det gick skapligt idag ändå, skrattar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!