VM-guldet är något som hägrar för Lindgren

Sedan tidigare finns två VM-brons i prisskåpet, men Fredrik Lindgren vill gärna fylla på prissamlingen med ett VM-guld.

Vid senaste GP-tävlingen i Målilla fick Fredrik Lindgren kliva högst upp på prispallen.

Vid senaste GP-tävlingen i Målilla fick Fredrik Lindgren kliva högst upp på prispallen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2021-07-16 10:00

De senaste åren har Västerviks Speedways senaste nyförvärv etablerat sig i världstoppen på allvar. Det bevisas av hans placeringar i VM-serien som är följande: Trea, fyra och trea.

Lindgren sticker inte under stolen att det är VM-guldet som han är ute efter när årets GP-serie inleds med dubbla tävlingar i den tjeckiska huvudstaden Prag under fredag och lördag.

–Det är VM-guld som har hägrat för mig de senaste åren, men gäller att ta det dag för dag och tävling för tävling, säger Fredrik Lindgren i samband med en videointervju i VT från förra veckan.

Säsongen i polska Ekstra Liga med Czestochowa har inte utvecklat sig som Fredrik hade hoppats på. En 27:e plats i snittligan efter elva omgångar.

– Jag har haft några tuffa tider jag har gått igenom, men jag jobbar hårt varje dag för att försöka komma ur det och försöka hitta formen. 

Självförtroendet för Fredrik bör ha fått en rejäl skjuts i rätt riktning efter hans två insatser på svensk mark under senaste veckan och SM-tecknet denna.

– Mitt mål i mitt huvud är fortfarande att bli mästare. Vi har inte kört ett varv ännu, så allt är fortfarande möjligt. Jag ska bara åka dit, ge allt jag kan så får vi se var jag hamnar, säger han till speedwaygp.com.

Lejonens Oliver Berntzon är den andra svensken. Han debuterar i GP-speedwayen.

Från Dackarna är det Maceij Janowski och Jason Doyle som har VM-platser. Herrarna slutade fyra respektive sexa under ifjolårets säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!