VM-tvåan byter klubb – klar för Lejonen

Det börjar hända grejer bland speedway-lagen i Sverige. Här är en genomgång med de senaste värvningarna och förlängningarna som några av Dackarnas konkurrenter gjort klart med.

Bartosz Zmarzlik säger adjö till Vetlanda Speedway. Den polske stjärnan är klar för Lejonen.

Bartosz Zmarzlik säger adjö till Vetlanda Speedway. Den polske stjärnan är klar för Lejonen.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-11-01 15:03

Vi tar avstamp i småländska Gislaved och Lejonen, där det verkligen rör på sig. Klubben har presenterat flera spännande nyheter på sistone. Laget åkte som bekant ut mot Dackarna i kvartsfinal den här säsongen – men ser ut att få ett slagkraftigare lag till nästa år. 

Titta här:

* Den forne världsmästaren Bartosz Zmarzlik lämnar Vetlanda Speedway för Lejonen. Zmarzlik slutade tvåa i Grand Prix-serien den här säsongen, bakom Artem Laguta. 

* Patryk Dudek, som bland annat gjort flera säsonger för Dackarna, är också klar för Lejonen. Efter att ha kört för Rospiggarna senast är det nu alltså Gislaved och OnePartnerGroup Arena som blir hans nya "hem".

* Polska talangen Dominik Kubera gör samma sak som Zmarzlik och lämnar Vetlanda för Lejonen.

"I gruppen av nyförvärv Kubera, Dudek och Zmarzlik, är tanken att två av tre ska köra varje match. Det är ett önskemål från förarna som passar deras schema och vår flexibilitet och budget.", skriver Lejonen på sin hemsida. 

Det står även klart att engelsmannen Robert Lambert lämnar klubben.

***

SM-tvåan Eskilstuna Smederna kan glädjas åt att Pontus Aspgren har förlängt sitt kontrakt. Man har också presenterat sitt första nyförvärv, i form av Daniel Bewley från England. Dackeprodukten Joel Kling meddelade för några dagar sedan att han lägger släpskon på hyllan och avslutar karriären. Hans ersättare i Smederna bli 25-årige Joel Andersson, som senast körde för Indianerna från Kumla.

***

Rospiggarna från Hallstavik tappar alltså Patryk Dudek. Istället har man plockat in Andzejs Lebedevs, som efter fem säsonger i Smederna återvänder till Rospiggarna. Dessutom har klubben förlängt med tysken Kai Huckenbeck

***

Antonio Lindbäck och Philip Hellström Bängs stannar och kör vidare i Masarna.

"Vi är oerhört glada att två publikfavoriter och förare med lokal anknytning väljer att fortsätta köra i Masarna", skriver klubben på sin hemsida.

Adrian Gala är samtidigt Masarnas första nyförvärv till 2022.

***

Rikard Kling har fått en minst sagt tung start i sin nya roll som lagledare för Vetlanda Speedway... Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera är inte de enda som lämnar Vetlanda. Även Szymon Wozniak och Victor Palovaara tackar för sig. Det meddelar de båda förarna på sina respektive Facebook-sidor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!