Woentin inför debuten: "En bana jag trivs på"

Alexander Woentin hoppas kunna bidra till Piraternas första seger, när de tar emot Indianerna på tisdagen. "Vi har absolut chans att vinna", säger nyförvärvet från Vetlanda inför sin första match.

Alexander Woentin har kört för Smederna och nu Vetlanda i Bauhausligan. Hans mål är att kunna leva på speedwayen.

Alexander Woentin har kört för Smederna och nu Vetlanda i Bauhausligan. Hans mål är att kunna leva på speedwayen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-10 10:00

Piraterna har fortfarande bara en oavgjord match mot Västervik som bäst. Segrarna lyser med sin frånvaro. Kanske kan nye Alexander Woentin från Vetlanda bidra till en förbättring.

– Det ska bli kul och spännande att komma till Piraterna och få köra lite, säger 21-åringen som är med i laget mot Indianerna. 

Han började karriären i Vetlanda och var en duktig förare som junior, med bland annat tre JSM-guld och en tredjeplats på U21-EM förra året. Den här säsongen hamnade Hjältevadssonen lite i kläm i Vetlanda.

– Jag har mest fått stå som nummer sju och blivit inkastad sent i tävlingar. Det var inte optimalt för mig, och då passade det bra med Piraterna, berättar han. 

Alexander Woentin hoppas att han kommer kunna leverera bra speedway på RMV Skog arena i Motala. 

– Jag kanske har varit där fem gånger totalt. Det är en bana jag trivs på, säger han. 

Nu hoppas nyförvärvet på lagets första seger:

– Vi har absolut en chans att vinna och bortalagen brukar ha det tufft i Motala. Jag hoppas kunna ta några poäng och bidra till att vi vinner, säger 21-åringen. 

Matchen drar igång 19:00 och vi liverapporterar på MVT.se.

Piraterna:

1. Adam Ellis, 2. Tomas H Jonasson, 3. Peter Kildemand, 4. Oskar Fajfer, 5. Jakub Jamrog, 6. Alexander Woentin, 7. Rasmus Broberg

Indianerna:

1. Chris Holder, 2. Ludvig Lindgren, 3. Niels-Kristian Iversen, 4. Jonas Jeppesen, 5. Max Fricke, 6. Joel Andersson, 7. Gustav Grahn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!