Woffinden gör debut mot serieledarna: "Han är laddad"

Smederna har bara förlorat en match i Bauhaus-ligan hittills. Det var mot Dackarna. På tisdag kväll möts lagen igen, när Dackarna har med sig alla tre GP-stjärnor i laget. "Det hade suttit fint med tre poäng", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna ställs mot serieledande Smederna på tisdag kväll. Då gör Tai Woffinden debut.

Dackarna ställs mot serieledande Smederna på tisdag kväll. Då gör Tai Woffinden debut.

Foto: Filip Gustafsson/Daniel Eriksson/Bildbyrån

Speedway2021-08-09 18:07

Smederna från Eskilstuna har visat klass den här säsongen och toppar Bauhaus-ligan när mer än halva grundserien har körts. Den enda plumpen i deras protokoll kom mot Dackarna, när Målillalaget vann hemma på Skrotfrag Arena med 48–42. 

– Då körde vi dessutom Riders Replacement. Men nu är det bortaoval som gäller och det blir tufft. Det var länge sedan Smederna förlorade en hemmamatch, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Samtidigt har Teurnberg laddat upp med det tunga artilleriet. Till tisdagens match kommer tre GP-stjärnor att bära Dackarnas väst. Maciej Janowski, Jason Doyle och nyförvärvet Tai Woffinden kommer alla tre till start. För engelsmannen Woffinden blir det debut för sitt nya lag.

– Det ska bli väldigt roligt. Tai gör alltid så gott han kan och är laddad för detta, säger Teurnberg. 

Utöver GP-stjärnorna så finns även Jacob Thorssell, Luke Becker och Max Bogdanowicz med. Det innebär att Rasmus Jensen och Frederik Jakobsen får stå åt sidan. 

– Som ledare är det den tuffaste biten. Det är svårt att ställa över en sådan som Becker när han kört så bra som han gjort. Han har knappt gjort en dålig tävling för oss den här säsongen. Men jag har pratat med både Rasmus och Frederik och förklarat hur läget är och varför jag tagit det beslutet, säger lagledaren. 

Dackarna har chansen att knipa bonuspoängen i Eskilstuna. Och det är en poäng som kan visa sig bli väldigt viktig i slutet på säsongen, när grundserien ska summeras. Laget ligger för tillfället fyra i serien, med 14 poäng. Smederna leder med 20 poäng.

– Ja, så är det. Vi åker alltid för att vinna och det hade suttit fint med tre poäng, menar Teurnberg och fortsätter:

– Förhoppningsvis blir det en rolig tävling. Smederna är ett ruskigt bra lag som är väldigt jämna. Det kommer bli en utmaning. 

Här är Smedernas lag: 1) Michael Jepsen Jensen, 2) Grigorij Laguta, 3) Gleb Chugunov, 4) Andzejs Lebedevs, 5) Pontus Aspgren, 6) Max Belsing, 7) Johannes Stark.

Här är Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Luke Becker, 3) Tai Woffinden, 4) Jacob Thorssell, 5) Jason Doyle, 6) Max Bogdanowicz.

Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45 på tisdag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!