Woffinden i otäck krasch • Varning för starka bilder

Västervik Speedways Tai Woffinden inledde lördagens GP-deltävling i Polen på ett kanonbra sätt med en heatseger. I sitt andra heat var dock olyckan framme.

Tai Woffinden skulle ha kört för Västervik Speedway i onsdagens hemmamatch mot Dackarna. Efter lördagens krasch ser det inte ut att bli så.

Tai Woffinden skulle ha kört för Västervik Speedway i onsdagens hemmamatch mot Dackarna. Efter lördagens krasch ser det inte ut att bli så.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2024-06-30 11:03

Britten försökte ta sig förbi Kai Huckenbeck på yttern där det var ruskigt tajt mellan förarna. Woffinden trycktes ut och det såg ut som att hans bakdäck körde in i luftstaketet, vilket gjorde att cykeln föll framåt. 

Woffinden slog i huvudet riktigt rejält och såg ut att inte vara vid medvetande när han rullade runt. Väldigt otäckt och ambulansfärd därifrån.

Något lugnande besked kom en stund senare när Greg Hancock uttalade sig i en intervju på FIM Speedway Grand Prix:s X-konto.

– Det fanns inget mer utrymme åt Tai där. Det är synd, det borde finnas mer racinglinjer. Jag fick se honom och han var vaken och alert och har givetvis mycket ont, men han sa att jag skulle säga till hans fru att han är okej, sa den amerikanske speedwaylegendaren som senare sa i TV-sändningen att det bland annat verkade handla om en bruten vänster armbåge.

undefined
Greg Hancock.

Efter tisdagens match i Bauhausligan mellan Västervik Speedway och Piraterna hälsade Västerviks lagledare Morgan Andersson att Tai Woffinden kommer att köra i onsdagens hemmamatch mot Dackarna.

Det kommer naturligtvis inte att bli så efter lördagens krasch.

undefined
Fredrik Lindgren körde för Västervik Speedway senast förra säsongen.

Vann gjorde Fredrik Lindgren som stod för en oerhört imponerande insats, speciellt i finalen där han passerade regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik efter suverän racing. Han blev så glad efteråt att han ramlade bakåt när han åkte på bakhjulet och firade segern.

Dackarnas Dan Bewley tog sju poäng och missade semifinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!