Superduon avgjorde för Dackarna: "De måste leverera"

Bara en femetta i det sista heatet kunde leda till seger för Dackarna och Smederna. Då klev stjärnorna Daniel Bewley och Maciej Janowski fram och fixade precis det som krävdes. "Det var precis det här som saknades förra året", säger en nöjd Mikael Teurnberg.

Daniel Bewley bjöd på bakhjulsåkning efter Dackarnas seger mot Smederna.

Daniel Bewley bjöd på bakhjulsåkning efter Dackarnas seger mot Smederna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-06 19:17

Dackarnas lagledare försöker sätta ord på vad han fick se i det sista heatet på tisdagen. Smederna var inför det heatet i förarsätet och ledde med 43–41. Endast en 5–1-seger skulle räcka för att Dackarna skulle stå som matchvinnare.

– Det var svettigt, skrattar Teurnberg och fortsätter:

– Det kunde verkligen ha slutat hur som helst. Smederna kunde också ha vunnit det här.

Så var det. Lagen följdes åt och åkte jämnt i stort sett över hela matchen. Kanske att några av de 3007 på Skrotfrag Arena i Målilla trodde att Smedernas matchvinnarstöt kom i det första nomineringsheatet, heat 14, när Maksym Drabik och Robert Lambert ordnade en femetta i kamp mot Dackarnas Rasmus Jensen och Andzejs Lebedevs.

Hur resonerade du inför nomineringsheaten?

– De alla känner varandra bra, så egentligen hade jag kunnat lägga upp det lite hur som helst. Men jag ville ändå ha Dan och Maciej i sista heatet och Rasmus och Lebedevs i näst sista. Jag hade hoppats på att åtminstone åka oavgjort i det fjortonde, säger Mikael Teurnberg.

undefined
Daniel Bewley och Maciej Janowski knep femettan i sista heatet som krävdes för att Dackarna skulle vinna.

Ni vet alltså hur det slutade, trots femettan för bortalaget i heat 14. Seger för Dackarna – för tredje matchen i rad.

– Klart att det hade varit surt att förlora en sån här match. Det är alltid skönt att vinna och nu har vi tre raka segrar.

Dackarnas fyra toppförare blev verkligen tungan på vågen mot regerande mästarna Smederna.

– Vi har våra fyra toppar i Janowski, Bewley, Jensen och Lebedevs. Det är de som måste leverera och det vilar ett stort ansvar på dem. Ingen får liksom falla ifrån och dippa. I dag (läs tisdag) så gör alla verkligen jobbet, tillsammans med Filip (Hjelmland) och Ludvig (Lindgren) som också tar sina poäng här och där.

Bland alla stjärnor, stack Maciej Janowski och Daniel Bewley ut tack vare sitt sista heat, där Bewley vann och Janowski blev tvåa. 

– Det var precis det här som saknades förra året. Nu har vi en sån som Bewley som kan gå in och bara ta ansvaret och göra jobbet. En "killer", menar Teurnberg.

Nästa vecka väntar nytt möte med Smederna, den gången i Eskilstuna.

– Det kommer bli tufft, konstaterar Dackarnas lagledare.

undefined
Ricky Kling och Mikael Teurnberg.

Förarpoäng Dackarna: Maciej Janowski 12, Daniel Bewley 10, Andzejs Lebedevs 9, Rasmus Jensen 7, Filip Hjelmland 5, Ludvig Lindgren 3, Avon van Dyck 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!