Wow, vilken överraskning i SM-semin

Smederna skrällde i SM-kvartsfinalen och slog ut Dackarna. I kväll slog man till igen och krossade serietvåan Masarna borta med hela 52-38. Stor segerorganisatör blev formstarke Matej Zagar med 17 poäng.

Foto: CMore

Speedway2017-09-12 19:50

Det var lite av överraskningarnas kväll när de första SM-semifinalerna kördes i kväll. Serietvåan Masarna föll stort hemma mot seriefemman Smederna med hela 38-52 och den drabbningen känns ju i stort sett avgjord. I hemmalaget var det bara Tai Woffinden som kom upp i tvåsiffrigt med 13 poäng.

Hos Smederna, som körde riders replacement för Andrej Karpov, dundrade Matej Zagar in 17 av 18 möjliga poäng. Pontus Aspgren, men tio pinnar från reserven, fortsatte att imponera. Tio poäng blev det i matchen.

Den andra semin kördes mellan fjolårets SM-segrare Rospiggarna och årets eitseriesegrare Vetlanda. Och visst lever matchen fortfarande efter 44-46, men de hemmastarka smålänningarna har skaffat sig ett kanonläge.

I hemmalaget var det jämngrått, där alla fem ordinarie förarna tog mellan sju och åtta poäng, Hos Vetlanda imponerade Bartosz Zmarzlik med 13 poäng och inte minst Szymon Wozniak med tio. Noterbart också att Vetlanda vann reservkampen med 12-6.

På onsdagskvällen väntar semifinalreturerna. Och visst är inte något avgjort än, men mycket talar för hemmalagen och i så fall en SM-final mellan Smederna och Vetlanda.
Micael Rundberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!