Wow, vilken urladdning av Dackarna: "Ett vettigt utgångsläge"

En nöjd men samtidigt sammanbiten Mikael Teurnberg som inte ville ta ut något i förskott kunde konstatera att Dackarna inte bara vann utan körde över Västervik med 14 poäng borta i den första SM-semifinalen. "VI kan kalla det ett vettigt utgångsläge, men jag har varit med för länge för att ta ut något i förskott", sa han.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg med Daniel Bewley som körde in sju poäng och var en av många förare i laget som bidrog till segern mot Västervik.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg med Daniel Bewley som körde in sju poäng och var en av många förare i laget som bidrog till segern mot Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-03 21:58

Tittade man riktigt noga kunde man nog ändå ana ett litet leende på Mikael Teurnbersg läppar efter målgången i det 15:e heatet. Dackarna avslutade med en 4-2-seger och vann därmed matchen med hela 52–38.

Inför matchen hade Teurnberg kallat Västervik för skyhöga favoriter, men han hade ändå med sig att Dackarna hade presterat väldigt bra på just Hejla Arena förut.

Och det gjorde de minst sagt denna ljuva tisdagskväll i Västervik.

– Jag tycker att vi klev in direkt från första heatet och visade att vi var där ikväll. Sedan är det inget dåligt lag vi möter, men när våra förare levererar på den här nivån är vi svåra att stå emot. Så är det bara.

Dackarna hade som sagt greppet från början, men efter tio heat var den bara fyra poäng stor. Då visade Dackarnas stjärnor ännu en gång prov på att de verkligen är bäst när det gäller som mest.

Inför nomineringsheaten hade Dackarna överläge med åtta poäng. Och de nöjde sig inte med det.

När krutröken hade lagt sig var skillnaden hela 14 pinnar i Målillalagets favör.

undefined
Timo Lahti forsar fram i det första heatet till en vinst för Dackarna.

Vad säger du om urladdningen som ni står för?

– Vi gör en jäkla laginsats helt enkelt. Timo Lahti har verkligen prickat formen perfekt till slutspelet och imponerade igen. Brady Kurtz visade att skadan han fick förra veckan inte bekom honom nämnvärt. Alla gör egentligen vad de ska på något vis. 

Teurnberg valde att ställa över Daniel Bewley till nomineringsheten till förmån för Andzejs Lebedevs.

– Jag gick lite på magkänsla där. Bewley hade ändå gjort det bra och tagit fler poäng än Lebedevs. Det visade sig bli rätt när letten vann sitt sista heat.

undefined
Brady Kurtz hade en bra tävling för Dackarna.

Vad säger du om fortsättningen, det här ska ni väl ändå inte kunna tappa?

– Vi har ett vettigt utgångsläge. Jag leder hellre med 14 än ligger under med sådana siffror. Men jag tar inte ut något i förskott. Vi var i en liknande situation när jag ledde Rospiggarna sista säsongen. Då ledde vi klart mot Smederna, men tappade ändå. Det kan hända mycket i veckan som kommer.

Poängen: 

Västervik: Mads Hansen 11, Max Fricke 10, Bartosz Smektala 9, Robert Lambert 8, Luke Becker 2, Jacob Thorssell 0, Anton Karlsson 0.

Dackarna: Timo Lahti 12, Brady Kurtz 10, Andzejs Lebedevs 9, Rasmus Jensen 8, Daniel Bewley 7, Tomas Jonsson 4, Ryan Douglas 2.

Publik: 5232

undefined
5 232 åskådare kom till Hejla Arena i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!