Medaljläge för Västerviksstjärna

En tredjeplats innebär att Västervik Speedways Nicki Pedersen har satt sig i en bra position inför den sista deltävlingen i årets upplaga av SEC.

11 augusti 2019 13:27

På lördagskvällen kördes den tredje deltävlingen i SEC, Europamästerskapen, i danska Vojens och för Nicki Pedersen blev det en riktigt bra tävling.

Nicki vann grundtävlingen på 13 poäng efter tre heatsegrar. Han gick därmed direkt till finalen.

Väl i finalen blev det en tredje plats för Nicki som fick se besegrad av landsmannen Mikkel Michelsen och polske Kacper Woryna.

I sammandraget återfinns Nicki på andra plats med 33 poäng. En poäng bakom ledande ryssen Grigorij Laguta.

Det är femte säsongen som Nicki är med i SEC och han har tagit medalj alla tidigare säsonger. 2016 blev han Europamästare. Han har dessutom två silver och ett brons.

Bartosz Smektala tog sig till semifinal sedan han kört in tio poäng. I semifinalen kom han på fjärde plats. I sammandraget är Smektala på fjärde plats med 29 poäng. En poäng bakom danske Mikkel Michelsen.

Peter Kildemand hade tilldelats ett wild card till tävlingen, men det blev ingen lyckad tävling för Peter eftersom han bara körde in två poäng.

För svenske Antonio Lindbäck blev det ingen lyckad tävling. Efter två raka nollor blev han påkörd av Frederik Jakobsen. Antonio blev så pass allvarligt skadad att han blev tvungen att uppsöka sjukhus. I sammandraget ligger Lindbäck på elfte plats med 13 poäng.

Den fjärde och sista deltävlingen i SEC-serien körs i polska Chorzow lördag den 28 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson