Välbehövlig vila inför derbyt

Efter några tuffa veckor har Peter Ljung haft tid för återhämtning. Förhoppningsvis gör det gott inför tisdagens seriefinal och länsderby.

15 juli 2019 19:30

Peter har vilat sedan från tävlandet sedan i tisdags när Västervik Speedway besegrade Piraterna.

– Det har varit lugn och ro. Det var välbehövligt efter en period med mycket tävlingar och en hel del resande samtidigt som jag har gått på några smällar, berättar Peter Ljung.

Västervik, som leder elitserien efter elva omgångar, har fyra poängs försprång till serietvåan Dackarna. På tisdagskvällen möts lagen i Målilla.

– Det känns som jag är redo för matchen efter en ledig helg, menar Peter.

När lagen mötes på Hejla Arena blev det hemmaseger med hela 58–32. Västerviks största seger mot Dackarna under 2000-talet.

– Det kommer bli betydligt jämnare den här gången. Det var rejält skadeskjutna vid första mötet. Nu har de ett klart bättre lag. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för oss, säger Peter.

Vad kommer att krävas för att ni ska kunna knäcka nöten?

– Det gäller att vi få stopp på halva polska landslaget. De har tre starka toppar i Janowski, Pawlicki och Dudek som inte får plocka massa trepoängare. Sedan har de utlandsproffs på reserven. De är jämna överlag. De finns inga svaga punkter.

Hittills har Västervik nästan gått fram som en ångvält i elitserien i och med att laget har vunnit åtta av elva matcher.

Är du överraskad att det har gått så bra hittills?

– Nej, jag är inte överraskad. Även om vi har haft våra skador så har vi klarat oss bra. Morgan Andersson har byggt laget så att det hela tiden finns fullgoda ersättare att ta in, svarar Peter.

– Är det någon förare som har en mindre bra tävling så har vi några andra förare som kliver fram. Senast var det Peter Kildemand och Jack Holder.

Sedan några matcher tillbaka är Peter lagkapten igen. När säsongen inleddes var Peter Kildemand lagkapten, men när Kildemand blev skadad så tog Peter över som lagkapten.

– Det är ingen större skillnad. De flesta förarna är med och bidrar i depån. Fördelen med att jag är lagkapten är kontakten med domaren bli lättare eftersom vi pratar samma språk, konstaterar Peter Ljung.

Lagen, Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Gomolski.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Peter Kildemand, 3) Peter Ljung, 4) Mikkel B Jensen, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Bartosz Smektala.

Matchen kommer att direktsändas på www.vt.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson