Västervik har tio poäng att ta igen

Tio poängs underläge är det för Västervik Speedway efter den första SM-kvartsfinalen.

27 augusti 2019 20:52

Nu måste alltså Västervik vinna med elva poäng efter Indianernas seger med 50–40 på tisdagskvällen.

Efter en jämn inledning, 9–9 efter tre heat, kopplade Indianerna ett rejält grepp om matchen under de fem kommande heaten där det blev poängövertag i fyra av heaten genom tre femettor och en 4–2:a. Därmed var Indianernas ledning 31–17 efter åtta heat.

Frånsett Rune Holta och Jack Holder hade flera av Västerviksförarna svårt att plocka poäng av motståndarna regelbundet.

Största problem hade Bartosz Smektala och Krzysztof Buczkowski, som i sina två första framträdande åkte på två femettor i baken.

Det innebar att polackerna blev borttoppade i nionde heatet istället för Holta och Holder. Det visade sig bli en lyckad dubbeltoppning eftersom Holta och Holder fixade en välbehövlig femetta i det nionde heatet. Det följdes upp med en 4–2:a genom Peter Ljung och Anton Karlsson. Det innebar att underläget hade minskats till 26–34 inför elfte heatet.

Det blev en femetta för Västervik i det elfte heatet och underläget var bara fyra poäng, men Indianerna kontrade med en femetta i det tolfte heatet. Därmed var underläget återigen åtta poäng och närmare kom inte Västervik.

Returmatchen körs på torsdag på Hejla Arena.

Poängen, Indianerna: Tai Woffinden 11, Piotr Protasiewicz 8+2, Kenneth Bjerre 9+2, Chris Holder 8+1, Krystian Pieszezk 5+1, Ludvig Lindgren 5+1, Joel Andersson 3.

Västervik: Jack Holder 12+2,Rune Holta 10+1,Peter Ljung 7, Krzysztof Buczkowski 4+1, Anton Karlsson 3, Bartosz Mikkel Bech Jensen 2+1, Bartosz Smektala 2.

Publik: 3 612.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson