Veckans idrottare – här är lirarna som stack ut mest

Då var det dags igen för... Veckans idrottare! Här kan ni läsa om de starkast lysande stjärnorna den gångna veckan.

Veckans Idrottare

Veckans Idrottare

Foto: Arkiv

sport 2023-12-18 19:30

1) Bröderna Claesson, Rimforsa IF

Vilken fredagskväll det blev i Rimforsa. RIF besegrade Solfjäderstaden med 4–3 efter förlängning, och plockade därmed in en poäng på serieledarna. Bröderna Joakim och Tobias Claesson var mest framträdande i hemmalaget. Den pålitlige poängmaskinen Tobias slog till med ett hattrick, det sista målet avgjorde matchen. Joakim var lysande i målet och stod för några mirakulösa räddningar. I matchen som var målvaktens första på två och ett halvt år. Hatten av. 

2) Emmy Karlsson, Vimmerby IBK

Det var återigen en stark prestation från Karlsson. I storsegern med 17–3 mot jumbon Skillingaryd visade hon vägen för VIBK genom sitt 1–0 mål. Det var bara starten på en målkavalkad som hette dugga. Hennes outtröttliga energi och uppoffrande spel gör stor nytta för VIBK som fortfarande har hugg på topplaceringarna. Utöver målet kunde centern också inkassera två assist i poängkolumnen. Skön urladdning för laget som kom till matchen med två raka uddamålsförluster i bagaget. 

3) Jesper Svensson, Bowling

Vimmerbysonen levererar återigen. I helgen var Svensson ostoppbar i FM Matsson Christmas Tournament, en Europatävling som genomfördes i Mora. I kvalet slog bowling-stjärnan till med två 300-serier och landade på 1523 poäng över sex spelade serier. När maskineriet var igång gick det sen inte att stoppa Svensson som vann hela tävlingen. 

– Jag brukar vara självkritisk men den här gången har jag inte mycket att invända emot, sa Svensson till swebowl.se efter segern. 

4) Leo Stolt, Målilla Bandy 

Efter säsongens första förlust ville Målilla Bandy studsa tillbaka hemma mot Motala. Det gjorde rödvitt, delvis. Laget hade länge ledningen i matchen, men i slutminuterna kvitterade bortalaget till 3–3. Surt poängtapp men ändå ett steg framåt för Målilla. Bäst i laget? Det var 1–0-målskytten Leo Stolt som blev hyllad av tränare Daniel Skog för sin insats. 

5) Felix Andersson, Hultsfreds HF

Kräftgången i division två fortsätter tyvärr för Hultsfreds HF. I helgen blev det ytterligare en förlust när Lif Blå vann med 34–31 i Hagadal. Trots förlusten var det ändå flera spelare i HHF som stod för fina prestationer. En av dem var målvakten Felix Andersson som definitivt bidrog till att hoppet levde för HHF. Gjorde en hel del kanonräddningar, framför allt i första halvlek. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!