Joakim Storm inför heta derbyt

Vimmerbys målfarliga duo mot Gullringens erkänt skickliga mittbackar. Det kan bli något det. Klart är att VIF:s Joakim Storm är i superform. Mot Bankeryd gjorde han hattrick i andra halvlek. "Det är extra känslor i en sån här match", säger han.

Joakim Storm ger anfallskompisen Rickard Thuresson en bamsekram efter ett mål. Storm är stekhet just nu och satte tre senast för VIF, som möter Gullringen på lördag.

Joakim Storm ger anfallskompisen Rickard Thuresson en bamsekram efter ett mål. Storm är stekhet just nu och satte tre senast för VIF, som möter Gullringen på lördag.

Foto: Maja Allvin

Sporten2021-09-03 18:00

Efter en kort sejour i Västerviks FF, återvände 20-åringen till moderklubben. Något Vimmerby IF lär vara glada över. 

Ihop med rutinerade Rickard Thuresson bildar han ett av seriens bästa anfallspar. 

Hur ser du på samarbetet med Thuresson?

– Vi har inte spelat så mycket tillsammans i anfallet tidigare. Nu på slutet har det blivit mer och det känns bättre och bättre. 

Du satte tre mål borta mot Bankeryd förra helgen. Vad är dina tankar kring det?

– Jättehärligt såklart att göra mål och att vi vann. 

Beskriv kort dina mål:

– Det första var efter inspel från "Thure", det andra kom på friläge. Jag tror det var "Thure" som passade fram mig då också. På mitt tredje så vek jag in vid halvcirkeln, vände mig och sköt längs backen vid sidan av målvakten. 

Storms mål betydde 2–1, 3–1 och 4–1. De innebar också tre värdefulla poäng på kontot. 

Nu har både han och Rickard Thuresson gjort fem mål vardera – på fem spelade seriematcher. 

Ni är med i toppen av tabellen och har fyra vinster. Vad är förklaringen till varför det har gått så bra?

– Nämen..., vi har fått ihop det, både på och utanför planen. Det känns också som att vi är väldigt bra tränade och fysiskt starka. Jag tycker det märks i slutet av matcherna. 

Gullringen på lördag. För många är det en speciell match. Hur ser du på det?

– Klart att det är så. Man tänder till lite extra och det är också extra nervöst att ställas mot ett lag från kommunen. 

Ni har en bra trend och du gjorde hattrick. Har det någon betydelse inför matchen?

– Det tror jag nog. Både och hela laget kommer in med bra självförtroende till derbyt. Kan vi fortsätta spela på samma sätt som vi gjort nu så är känslan att det kommer att bli bra.  

Om Joakim Storm är en av de minst rutinerade spelarna i hemmalaget, så är Johan "JC" Carlsson den mest rutinerade. Även han ser fram mot matchen mot Gullringen, som spelas i Storebro. I en miljö han känner väl...

– Jag har bara bra känslor. Det är en extra morot att möta Gullringen. Sen kan jag tycka att det känns extra bra att vi spelar på Bruksvallen. Gräsmattan är fin och jag har ju spelat massor av matcher där. Det är min moderklubbs hemmaarena och jag trivs jättebra och skönt att spela på naturgräs. 

Vi Tv-sänder lördagens match, med start 13:55. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!