Stockholmsligan i VH – två starka värvningar: "Poänggörare"

Kommer ni ihåg Stocholmsligan som spelade i Vimmerby Hockey? Eller kanske när VMS-åkaren Carl-Johan Bjerkert blev uttagen i det svenska landslaget? Det och mycket mer hittar ni i Återblicken.

Stockholmsligan i Vimmerby Hockey bestod av Björn Jonasson, Jesper Eriksen och Carl Ackered.

Stockholmsligan i Vimmerby Hockey bestod av Björn Jonasson, Jesper Eriksen och Carl Ackered.

Foto: ARKIV

Sporter2024-08-09 08:30

10 år sedan:

• Fyra övertygande segrar för Dussinlirarna i Swedish Floorball Open. VIBK-fostrade Filip Bergman imponerade stort i öppningsmatchen av innebandyturneringen som hålls årligen på hamnplan i Västervik. Med övertygande 33–4 i målskillnad såg det ut att bli svårt att slå laget då man krossade Stream Sneakers i sista gruppspelsmatchen med klara 11–0. ”Efter några snabba bollar kunde vi fokusera på vårt spel”, sa den 21-årige Filip Bergman som var lagets målvakt.

undefined
Dussinlirarna i Västervik var överlägsna i gruppspelet.
undefined
Filip bergman i mål under Swedish Floorball Open för 10 år sedan.

• Stockholmsligan har anlänt till Vimmerby Hockey. Backnyförvärven Jesper Eriksen och Carl Ackered var två spelare som värvades för att erbjuda en helt ny dimension som laget hade saknat under säsongen. ”Båda två är präglade poänggörare”, sa forwarden Björn Jonasson, som också kommer från huvudstaden.

• 12-åriga Saga Passmark, som red på C-ponnyn Nellys Delight, lade beslag på fjärdeplatsen under Lilla Gubben Cup i Vimmerby. "Innan tävlingen hoppades jag på en placeringsplats, så det känns bra att det blev så till slut”, sa en ganska nöjd ryttare. Nästa vecka åker Saga på ponny-SM i Vetlanda med B-ponnyn Brutuz.

undefined
Den 12-åriga ryttaren Saga Passmark gjorde det bra under Lilla Gubben Cup för 10 år sedan.

20 år sedan:

• Bandyläger för ungdomarna så här års? Jo, faktiskt. Ett helt gäng ungdomar från Målilla var för några dagar sedan i väg till Västerås för ett veckolångt bandyläger med sina två ledare Timpa Adolfsson och Timo Oksanen. Men lägret bestod inte bara av bandy, utan även hur man ska vara en god lagkamrat samt kostens betydelse för en idrottsman.

undefined
Målilla Bandys ungdomar reste till Västerås för 20 år sedan.

Hemmamatchen mot Runsten/Möckleby blev inte den nagelbitare den kunde ha blivit. Istället spelade VIF-damerna ut hela sitt register och krossade motståndarna med 5–0. Det var en så kallad sexpoängsmatch som utspelades på Vimarvallen. Då Vimmerby kunde lämna bottenstriden och växla placering med just Runsten/Möckleby. ”Den första halvleken var nog den bästa vi har gjort på länge”, sa den belåtna VIF-tränaren Cecilia Wilhelmsson.

undefined
Vimmerby IF:s damer körde över Runsten/Möckleby för 20 år sedan med 5–0.

30 år sedan:

Vimmerby MS-föraren Carl-Johan Bjerkert blev uttagen i endurolandslaget inför lag-VM i Oklahoma, USA. Sedan sexårsåldern har han suttit på ett tvåhjuligt fordon och drömt om att nå högsta nivån inom sporten han brinner för. Nu verkar den vara inom räckhåll då han får åka med Team Sweden för att förverkliga sin dröm i staterna. ”För att ta mig in i senioreliten behöver jag tänka mer positivt”, sa han till Sporten ett fåtal dagar innan det stora äventyret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!