Fullträff för Alfred från Vimmerby – sexa i Sverige

Det är bara två år sedan han höll i ett gevär för första gången. I helgen lyckades trots det 11-årige Alfred Sleman från Vimmerby skjuta till sig en sjätteplats i riksfinalen av Skyttiaden. "Han har verkligen blivit jätteduktig på kort tid", säger Alfreds mamma Maria Sleman.

Alfred Sleman sköt hem en sjätteplats i Skyttiadens riksfinal i Kinna.

Alfred Sleman sköt hem en sjätteplats i Skyttiadens riksfinal i Kinna.

Foto: Privat

Sportskytte2024-03-14 12:00

Att Alfred hade en talang för luftgevärsskytte var inget han anade när han provade för första gången. 

– Det var för två år sedan som han var med äldre brorsan Pontus i Vimmerby Skytteförenings lokaler. Han testade och fastnade snabbt för det, säger Maria Sleman.

Alfred själv lägger till att skyttet finns i släkten.

– Min morfar är jägare och bra på att skjuta, säger han.

Det senaste året har Alfred börjat tävla en hel del och framgångarna har inte låtit vänta på sig.

– Han har tävlat i Skyttiaden som är en riksomfattande tävling. Alfred tog sig vidare från både Figeholm och Mönsterås. Sedan tog det stopp i Alvesta, men då fick han en extra chans då det lottas ut ett par platser till finalen. Därför fick han chansen att vara med i Kinna förra helgen och tävla bland de 56 bästa skyttarna i landet i sin åldersgrupp.

I grundomgången där det skjuts fyra serier om tio skott presterade Alfred på en jämn hög nivå. 106,2, 105,7, 105,0 och 105,2 blev totalt 422,1 och det räckte för att gå till final.

– I finalen tar skyttarna med sig grundpoängen och skjuter sedan fem skott i taget. Alfred kom sexa till slut i väldigt tuff konkurrens.

Extra starkt med tanke på att Alfred bara varit aktiv i två år och dessutom var ett år yngre än många av konkurrenterna i klassen.

Var du nöjd med tävlingen?

– Jag var nöjd, men det kan alltid bli bättre, sa Alfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!