Stark bortaresa av VBK – slog AIK

Vimmerby BK har öppnat säsongen starkt. Lördagens två bortamatcher började med seger över topplaget AIK – och slutade i en hedersam förlust mot Matteus-Pojkarna.

VBK vann en match och förlorade en i helgen.

VBK vann en match och förlorade en i helgen.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2019-09-21 20:35

Helgen började riktigt bra för VBK, när laget besegrade AIK under lördagsförmiddagen. 
­– Vi gjorde en helt fantastiskt bra match mot AIK. Vi följde vår gameplan från början till slut. Det är en av våra bästa laginsatser på flera år. AIK är väldigt bra och spelar på en tuff profil. Men vi dominerade matchen från början till slut. Vi höll det enkelt och gav dem ingen chans att vända heller, säger en väldigt nöjd VBK-spelare i form av Tobias Asklöf. 
 

Asklöf var en de bästa VBK-spelarna i den matchen med 886 inspelade poäng. Även Peter Svensson (840) och Peter Sandberg (816) gjorde starka insatser. Men ingen föll ur ramen när VBK vann med 12-8. 
 

I nästa match några timmar senare väntade Matteus-Pojkarna. Här blev det till slut förlust med 7-13, men det var ändå ingen dålig insats tycker Tobias Asklöf. 
– Vi orkade inte riktigt ladda om där. Vi gjorde det bra, men vi var nog också lite tagna av vinsten mot AIK också. Men det var en okej insats. Det här är också en svår bortaresa, en av de svåraste på hela säsongen, mot två lag som säkerligen kommer att vara med i toppen, säger Tobias Asklöf. 
 

Resultatmässiga toppar i den matchen var Johan Söderström (820) och Martin Aldebert (814) men Tobias Asklöf ville också hylla Daniel Stefansson som hoppade in och slog 460. 
 

VBK fortsätter med bortaresor även nästa helg då Brio och Stureby väntar på bortabanor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!