Stark hemmaseger av Vimmerby BK

Under lördagsförmiddagen var det äntligen dags för Vimmerby BK att spela hemma igen när man tog emot Matteus-Pojkarna BK i Allsvenskan. Och det blev till slut seger för VBK.

VBK vann mot Matteus-Pojkarna.

VBK vann mot Matteus-Pojkarna.

Foto: Haris Dreco

Bowling2020-01-25 14:52

VBK inledde hemmamötet mot Matteus-Pojkarna med att vinna den första serien med 4–1 och upprepade samma bedrift i den andra serien. I den tredje fick man efter många om och men med sig två poäng och vann till slut serie fyra med 3–2. VBK stod därmed som segrare i matchen med 13–7. 
– Det var riktigt skönt. Vi gör en bra insats även om det var tufft med banorna. Det blev gnetigt, säger VBK:s Tobias Asklöf. 

Matteus-Pojkarna kom in i matchen i den tredje serien och bjöd verkligen på tufft motstånd.
– Det blev en scenförändring där det blev kamp om varje poäng. Som tur var blev det bara 3–2 i den serien, men det hade lika gärna kunnat bli 5–0 till dem, menar Asklöf. 

VBK spelade på sitt nya laminat i hallen och hade det lite tufft inledningsvis.
– För oss är det första matchen på det nya laminatet på vår profil och vi blev lite tagna på sängen i början. Det var lite känsligt. Men det var bara att gneta på i de två första seriena, säger Asklöf, som berömmer Jonny Sandberg för sin insats:
– Han var fantastisk idag (läs lördag). Robin Stefansson och Johan Söderström gör det också väldigt bra och tar några viktiga poäng för oss när vi behöver dem som mest.

Poäng VBK: Jonny Sandberg 984, Daniel Stefansson 577 (3), Frida Sethsson 801, Robin Stefansson 793, Tobias Asklöf 928, Peter Bexenius 801, Peter Svensson 782, Johan Söderström 749, Morgan Holmström 180 (1).

13–7 blev det i VBK-fördel.
13–7 blev det i VBK-fördel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!