Stark kollektiv insats av Vimmerby IF

Vimmerby IF såg fram emot att mäta sina krafter mot Åtvidabergs FF. Och tränaren Dragan Zivic fick en hel del positiva besked trots 2–1-förlusten på Kopparvallen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-03-14 21:39

Vimmerby IF har nu förlorat tre raka träningsmatcher, men då ska man komma ihåg att motståndet har varit riktigt bra på försäsongen. I matchen mot division 1-laget Åtvidabergs FF stod VIF-spelarna upp på ett imponerande sätt.

– Grabbarna gör en hedersam kollektiv insats mot ett lag som är säkert 20 träningar före oss i sina förberedelser. Jag är jättenöjd med grabbarnas inställning individuellt och som lag, säger Dragan Zivic.

VIF-ledarna gav flera unga spelare chansen att känna på hur det är att möta kvalificerat motstånd.

– En nyttig match för spelare som aldrig tidigare spelat mot ett division 1-lag. Vi gör en jättebra insats, vår bästa träningsmatch för säsongen, säger Dragan Zivic.

Åtvidabergs första mål kom till efter en frispark mitt på plan som renderade i att en slumpboll i straffområdet kunde stötas i mål av hemmalaget. ÅFF:s andra mål kom på kontring efter ett misstag av Vimmerby. I den 72:a minuten reducerade VIF genom en hårt inåtskruvad hörna som slutade med ett självmål av ÅFF.

På lördag väntar ny träningsmatch hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!