Fler världsstjärnor till Duplantis gala

Stavhoppstjärnan Armand Duplantis välkomnar världseliten till Uppsala i februari. Samtliga topp sex-hopparna från OS-finalen i Tokyo kommer till start i inomhustävlingen. "Det blir som en OS-final inomhus", säger projektledaren Peter Jonsson.

Armand Duplantis får tuffast möjliga motstånd på hemmaplan i Uppsala. Arkivbild.

Armand Duplantis får tuffast möjliga motstånd på hemmaplan i Uppsala. Arkivbild.

Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Stavhopp2022-01-25 18:13

Stavhoppstävlingen avgörs den 9 februari och det är Armand Duplantis friidrottsklubb Upsala IF som står bakom evenemanget.

Sedan tidigare har det stått klart att profiler som Sam Kendricks, Chris Nielsen, KC Lightfoot och Piotr Liosek ska delta.

Nu fylls startfältet på med ytterligare stjärnnamn. Både brasilianen Thiago Braz, OS-mästare på hemmaplan i Rio de Janeiro 2016 samt bronsmedaljör i Tokyo i fjol, och den grekiske OS-fyran Emmanouil Karalis är klara för tävlingen i Uppsala.

Det innebär att de sex bästa stavhopparna från OS-finalen i Tokyo kommer att göra upp om segern.

"Det är inte möjligt att få ett bättre startfält än detta. Vi är oerhört glada att de bästa stavhopparna i världen har valt att komma till Uppsala för att möta 'Mondo' på hans hemmaarena, IFU arena. Det blir som en OS-final inomhus", säger Peter Jonsson, projektledare för stavhoppsgalan, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!