Stjärnans tankar om framtiden

Sista matchen i VH-tröjan? Ja, förmodligen. Nu åker ”supporterspelaren” Saku Salminen hem till Finland igen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-03-17 11:30

Under flera månader jagade Vimmerby Hockey en rutinerad forward/center som skulle spetsa laget. Till slut föll valet på Saku Salminen, en 24-årig finländare som tidigare spelat i KHL.

Och jodå.

Visst har Salminen gjort ett starkt avtryck i Vimmerby, även om han har varit lite ojämn i sina prestationer. Finländaren har fått mycket speltid och snittat cirka en poäng per match. Det är helt klart den bästa ”supporterspelaren” som VH värvat de senaste åren.

I lördags gjorde Saku Salminen sitt sjunde mål sedan ankomsten i början av februari. Han petade in 2–1-reduceringen från nära håll i slutet av den första perioden.

Efter matchen var Salminen frustrerad.

– Jag tycker att vi gav bort matchen. Vi gjorde dumma misstag som gav Kristianstad enkla mål. Nu känns det bara dåligt. Det borde ha blivit en längre säsong för mig och laget.

Hur summerar du din tid i Vimmerby?

– Kort, men bra. Killarna har verkligen tagit hand om mig. Det är en bra klubb med bra fans. Idag hade vi ett otroligt stöd.

Med tanke på finländarens höga lönenivå är det inte speciellt troligt att han spelar i Vimmerby Hockey nästa säsong.

– Jag vet inte vad som händer nu. Det har varit ett galet år där jag har spelat i fyra olika lag i tre olika länder. Nu ska jag bara ta det lugnt några veckor och fundera på min framtid.

– Förmodligen åker jag hem till Finland den kommande veckan. Det var jobbigt att förlora den här matchen, men livet går vidare, säger Saku Salminen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!