Stjärnvärvning dröjer för City

Transferfönstret stängde i torsdags. Så – är brassen Michael Vinícius Silva de Morais klar för Linköping City? "Jag har inga svar till dig just nu", säger managern Melke Alan inför helgens premiär.

5 april 2019 20:00

LÄS MER: Krönika: Att vinna är Citys botemedel

LÄS MER: "Vi ska inte få elefanthuvud"

LÄS MER: Fioretos vill uppåt igen

Sporten berättade om den 25-årige anfallaren redan för två veckor sedan och att det då mer eller mindre skulle vara klart med en övergång till Linköping City. Fortfarande har inget officiellt besked kommit från division 1-klubben, men Michael Vinícius Silva de Morais var med på träningslägret till Spanien och Melke Alan bekräftar att spelaren fortfarande är kvar i Linköping.

– Vi får se vad som händer. Just nu har jag inget mer att säga, säger Melke Alan.

Om 25-åringen blir klar är han den mest meriterade spelaren som City någonsin haft i truppen. Michael har bland annat flera säsonger bakom sig i Fluminense i högsta brasilianska ligan.

Efter en mycket väl genomförd försäsong med imponerade insatser mot flera allsvenska lag börjar allvaret för City med division 1-premiär mot Boden hemma på Linköping arena på söndag, en match som sänds på corren.se.

– Det är lätt att motivera spelare att möta allsvenska lag som kanske inte spelar så tillknäppt. Nu blir det spel om poäng och därmed andra typer av matcher, men vi ska klara av det också. Det är trots allt seriespelet som räknas, säger Melke Alan.

Känslan?

– Klart att det ska bli kul. Vi har jobbat hårt för det här hela vintern och när vädret är så här med sol och många plusgrader så längtar man, säger Melke Alan.

Skadedrabbade Shkelqim Pacolli har problem med baksida lår och är inte tillgänglig än på några veckor. I övrigt är det skadefritt.

– Vi ligger bra till där, säger Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson