Stor förvirring vid Varvetmilens mÄlgÄng

Under lördagsförmiddagen arrangerades Varvetmilen ute pĂ„ GrĂ€nsö i VĂ€stervik. Över 100 löpare kĂ€mpade och slet i regnet för att fĂ„ till drömtiden inför Göteborgsvarvet.

Fredrik Pettersson flög förbi konkurrenterna i överlÀgsen stil redan under det inledande varvet. Men en miss i loppets slutskede kostade honom segern.

Fredrik Pettersson flög förbi konkurrenterna i överlÀgsen stil redan under det inledande varvet. Men en miss i loppets slutskede kostade honom segern.

Foto: Filip Gustafsson

Löpning2019-04-27 15:15

För första gĂ„ngen nĂ„gonsin har Tjust BRC anordnat ett seedningslopp inför vĂ€rldens största halvmaraton – Göteborgsvarvet.

– Det betyder jĂ€ttemycket för klubben och för hela VĂ€stervik att fĂ„ hit nĂ„got sĂ„ stort och vara en del av Göteborgsvarvet. Vi har varit en grupp pĂ„ fyra personer som planerat det hĂ€r sedan november, sĂ€ger Tjust BRC:s Esbjörn Gustafsson.

Seedningslopp arrangeras pÄ 20 orter i Sverige, frÄn UmeÄ i norr till Malmö i söder. Löparnas tid avgör vilken startgrupp de hamnar i under Göteborgsvarvet den 18 maj.

– Det Ă€r mĂ„nga duktiga löpare som kanske inte sprungit Göteborgsvarvet tidigare. SĂ„ det Ă€r positivt för de som vill förbĂ€ttra sig, förklarar Esbjörn Gustafsson.

117 löpare frÄn bland annat VÀstervik, Norrköping, Kalmar och Stockholm kom till start. Men strax innan löparna skulle ge sig i vÀg hade mörka moln hittat sig ut till GrÀnsö och ett kraftigt ovÀder hÀngde i luften.

– Det ska inte pĂ„verka. Förhoppningsvis drar det bort och snart Ă€r solen framme igen.

Men sÄ blev inte fallet. Redan under det inledande varvet öste regnet ner och löparna fick kÀmpa sig fram pÄ det blöta underlaget. Men det verkade inte stoppa Fredrik Pettersson frÄn Stockholm som flög förbi konkurrenterna. Men överlÀgsenheten blev hans fall och en stor förvirring uppstod vid mÄlgÄngen. Pettersson hade nÀmligen sprungit fel under andra varvets avslutande del.

– Det var korkat av mig. Jag tror det beror pĂ„ att jag fick springa helt sjĂ€lv under stora delar av loppet. Det kĂ€nns surt, sade han strax efter mĂ„lgĂ„ngen.

Vinnare blev i stÀllet Nils Magnusson frÄn Norrköping pÄ tiden 37.27. Hemmalöparen Daniel Hallgren slutade pÄ andra plats, 44 sekunder bakom vinnaren.

– Det var inte sĂ„ vĂ€ntat och jag ser mig inte direkt som vinnare. Han (Fredrik Pettersson) mĂ„ste ha varit mĂ„nga minuter före mig. Men det var kallt, blött och tungt. Mitt mĂ„l var att göra det under 38 minuter, sĂ€ger Nils Magnusson.

Vinnare i damklassen blev Louise Höglander frÄn Oskarshamn pÄ tiden 43.57.

Det blev ett tungt lopp för de 117 löparna. Regnet öste ner redan frÄn första varvet.
Det blev ett tungt lopp för de 117 löparna. Regnet öste ner redan frÄn första varvet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!