Mehmet Kaya lyfte hem sitt sjätte SM-guld

Mehmet Kaya från Vimmerby har gjort sin första tävling för säsongen. Vid junior-SM i Sundsvall blev det guld direkt för den talangfulle styrkelyftaren. Nu siktar han vidare mot VM.

Mehmet Kaya lyfte hem sitt sjätte SM-guld i helgen.

Mehmet Kaya lyfte hem sitt sjätte SM-guld i helgen.

Foto: Roelof Stroetinga

Styrkelyft2019-04-29 20:31

Vimmerbykillen Mehmet Kaya, tävlandes för Jönköpings SK, fick bästa möjliga start på säsongen när han i helgens tävling tog sitt sjätte SM-guld.

– Tävlingen började halv åtta på kvällen och vi höll på till klockan elva. Då var jag ganska slut i huvudet. Jag tror aldrig jag har tävlat så sent. Men det gick bra, det blev guld, säger Mehmet Kaya.

23-åringen, som gör sitt sista år som junior, säkrade segern med 270 kilo i knäböj, 180 kilo i bänkpress och 310 kilo i marklyft. Totalvikten på 760 kilo är en bit ifrån Europamästaren Kayas bästa resultat.

– Jag hade inställningen att göra det som krävdes för ett guld. Jag hade kört på mer om det hade behövts. Vid EM i fjol klarade jag 860,5 kilo totalt, säger han.

I juni månad väntar säsongens stora mål – junior-VM i Helsingborg. Sedan tidigare har Mehmet Kaya fyra VM-medaljer, ett silver och tre brons.

– Jag har inställningen att försöka plocka guldet. Men det blir tufft. VM är det tuffaste som finns och det känns som att det bara blir tuffare och tuffare. Man får träna hårdare och hårdare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!