Superviktig match väntar VIBK

Vetlanda, borta. Snacka om viktig match för jumbon Vimmerby IBK. "Det vore gott med seger. Då hänger vi definitivt med", säger tränaren Sandra Elmér.

Ska Vimmerby IBK få jubla igen?

Ska Vimmerby IBK få jubla igen?

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-01-25 19:00

Båda lagen är i allra högsta grad inblandade i den hårda kampen om nytt kontrakt i innebandyettan. Inför matchen skiljer det fyra pinnar mellan lagen. Vimmerby är sist i tabellen på tre poäng, Vetlanda på säker mark just nu med sju poäng. 

Hur går dina tankar inför mötet?

– Som de gör inför alla matcher. Det finns alltid chans att ta poäng och att vi alltid måste göra vårt allra bästa för att det ska bli så, säger VIBK-tränaren. 

Sandra Elmér berättar vidare att hon funderat på de här så kallade "måste-matcherna" sedan julupphållet. 

– Det här är en match som vi helst bör ta poäng i, samtidigt vill jag inte sätta någon press på tjejerna. Vi tar det match för match så får vi se vad det leder till. Men det är ju så... skulle vi vinna mot Vetlanda så är vi med på allvar. 

Hur har träningsveckan varit?

– Vi har tyvärr haft lite sjukdomar och förkylningar i laget. Och fotbollstjejerna tränar sporadiskt, men vi visste om förutsättningarna innan. I tisdags valde vi att köra Hiit-träning ihop med herrlaget. Det är viktigt att vi har bra fysik. 

Sandra Elmér är nöjd med truppen inför den viktiga matchen:

– Det känns bra. Jag tycker att vi har ett starkt lag. 

Här är laget: Klara Eklund, Emma Jigsved, Ammelie Lennström, Elin Andersson, Emma Sjöqvist, Greta Koponen, Karin Karlsson, Edith Edvardsson, Malin Engström, Emma Djurstedt, Ingrid Snickars och Emelie Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!