Svängig match slutade med VIBK-seger

Vimmerby IBK hamnade i underläge två gånger om borta mot SSG. Till slut lyckades man ändå vinna och ta sin tionde seger för säsongen.

Det blev ännu en seger för VIBK. Den här gången mot SSG på bortaplan.

Innebandy2019-12-13 22:01

Vimmerby IBK åkte till Öland för att möta Stenåsa-Sandby-Gårdby IF under fredagen. Det blev seger för VIBK med 10–7 mot bottenlaget, men det var inte någon promenad i parken.
– Vi gör åt något håll en plattmatch men åker härifrån med tre poäng, så det får vi vara nöjda med, säger VIBK-tränaren Michael Elmér efter matchen.

VIBK fick en tuff start direkt när hemmalaget SSG tog ledningen. Albin Alfonsson kvitterade men SSG återtog sin ledning, innan VIBK såg till att vända före paus.
– Vi inleder stabbigt och okoncentrerat, säger Michael Elmér.

I mitten på den andra perioden kvitterade SSG och bara två minuter senare var man också i ledning igen. Då såg John Pettersson och Johan d.ä Carlsson till att ta matchen till VIBK:s fördel igen när de satte 4–4 respektive 4–5.
– Vi går ned på två femmor i den andra perioden och i den tredje så kör vi på tre backar och sex anfallare, förklarar Elmér.

VIBK utökade sin ledning till 8–4 till i den tredje perioden. Då gjorde SSG tre snabba mål och helt plötsligt stod det 7–8. VIBK tog en time-out med fyra minuter kvar och direkt efter den kunde man gå ifrån tack vare Mattias Zeilon, som gjorde 9–7 för sitt VIBK. VIBK stod till slut som segrare med 10–7.
– Vi släpper sju bollar mot ett lag som ligger i botten, så det är klart att man inte är helt nöjd med insatsen.

Poängen: Albin Alfonsson 4+1, Jonatan Green 2+2, Victor Wall 1+4, John Pettersson 1+1, Mattias Zeilon 1+0, Johan d.ä Carlsson 1+0, Elias Trawtjenko 0+1.