Slalomspecialisterna i slagläge i kombin

Dominik Paris leder och svensken Alexander Köll ligger preliminärt tia.

Men slalomspecialisterna, som regerande världsmästaren Luca Aerni, är inte långt efter inför slalomdelen av VM-kombinationen i Åre.

11 februari 2019 05:41

Åre-VM har inte haft det lätt med vädret hittills. Farttävlingarna har präglats av osäkerhet kring snöfall, vind och dimma.

Så även dagens kombinationstävling, där starten sköts upp en timme på grund av hård vind på toppen. Dessutom kortades banan ner, vilket förstås blev till fördel för slalomspecialisterna.

Det blev också relativt små tidsavstånd i störtloppet, där Alexander Köll körde in på tiondeplatsen, 74 hundradelar efter ledande italienaren Dominik Paris, guldmedaljör i super-G i förra veckan. Schweizaren Mauro Caviezel, som tog VM-brons i kombinationen för två år sedan, ligger 63 hundradelar efter.

Men fartåkarna kan få svårt att hålla undan för slalomspecialisterna när medaljkampen avgörs med ett slalomåk i eftermiddag.

Regerande världsmästaren Luca Aerni, Schweiz, ligger 1,23 sekunder efter, tätt följd av bland andra österrikaren Marco Schwarz (+1,25), som vunnit den enda kombinationen som körts i världscupen i vinter, samt fransmännen Victor Muffat-Jeandet (+1,49) och Alexis Pinturault (+1,52) som tog brons respektive silver på OS i fjol.

Felix Monsén låg på 20:e plats i det nedkortade störtloppet, 1,25 efter Paris, när de 35 första åkarna kört.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bornemann/TT